Harvey Weinstein: Ποιες ταινίες δεν θα δούμε ακόμη εξαιτίας του

the-weinstein-company
ΔΕΥΤΕΡΑ, 22 ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΥ 2018

Εξαιρετικά αβέβαιο παραμένει το μέλλον της εταιρείας παραγωγής μετά τις αποκαλύψεις για τον Harvey Weinstein.

Μετά τις πρώτες συνταρακτικές αποκαλύψεις για την ανάρμοστη συμπεριφορά του Harvey Weinstein, η εταιρεία παραγωγής που είχε ιδρύσει, η Weinstein Company, αποφάσισε να αναβάλει την κυκλοφορία των δύο ταινιών που είχε προγραμματίσει για το υπόλοιπο του 2017. Η κίνηση φαίνεται πως έγινε για να μην «πληγούν» οι εισπρακτικές προοπτικές των ταινιών, όπως αντίστοιχα η Sony αντικατέστησε τον Kevin Spacey στην τελευταία ταινία του Ridley Scott.

Los Angeles Times / Al Seib

Οι αδελφοί Weinstein ίδρυσαν την πρώην, πια, πανίσχυρη εταιρεία παραγωγής τους όταν έφυγαν από την Miramax.

Με τις καταγγελίες κατά των αδελφών Weinstein όμως να συνεχίζονται και το μέλλον της εταιρείας να παραμένει στον αέρα, η Weinstein Company ακύρωσε άλλες τρεις πρεμιέρες που ήταν προγραμματισμένες για το πρώτο τρίμηνο του 2018. Το Hollywood Reporter αναφέρει σε άρθρο του πως τελικά δεν θα κυκλοφορήσουν οι ταινίες «The War With Grandpa», «Mary Magdalene» και «The Upside».

Η ταινία για τη ζωή της Μαρίας της Μαγδαληνής είχε προκαλέσει αντιδράσεις πριν ξεσπάσει το σκάνδαλο Weinstein.

Τόσο το «The War With Grandpa» (με τον Robert De Niro και την Uma Thurman) όσο και το «Mary Magdalene» (με την Rooney Mara και τον Joaquin Phoenix) είχαν αντιμετωπίσει προβλήματα και καθυστερήσεις. Η πρεμιέρα της πρώτης ταινίας αρχικά να έχει προγραμματιστεί για τον περασμένο Απρίλιο, η οποία αργότερα μετατέθηκε στον Οκτώβριο και μετά στον Φεβρουάριο. Αντίστοιχα η φιλόδοξη παραγωγή για την ζωή της Μαρίας Μαγδαληνής ήταν να κάνει πρεμιέρα τον Νοέμβριο του 2017, η οποία άλλαξε για τον Μάρτιο.

Kevin Hart και Bryan Cranston πρωταγωνιστούν στο ριμέικ των «Άθικτων».

Η ταινία «The Upside» αποτελεί ριμέικ τη γαλλικής κωμωδίας «Άθικτοι», με πρωταγωνιστές τους Nicole Kidman, Kevin Hart και Bryan Cranston. Η νέα εκδοχή της ταινίας, την οποία σκηνοθέτησε ο Neil Burger σε σενάριο των Paul Feig και Jon Hartmere, προβλήθηκε στο φεστιβάλ κινηματογράφου του Τορόντο και θα κυκλοφορούσε στις αμερικάνικες αίθουσες τον Μάρτιο.