Ανακοινώθηκαν τα αίτια θανάτου του Tom Petty

tom-petty Chad Batka
ΔΕΥΤΕΡΑ, 22 ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΥ 2018

Το ίνδαλμα της ροκ πέθανε ξαφνικά τον περασμένο Οκτώβριο από υπερβολική δόση φαρμάκων που πήρε κατά λάθος.

Η οικογένεια του Tom Petty επιβεβαίωσε τις φήμες που θέλουν τον πολυαγαπημένο τραγουδιστή να πέθανε από υπερβολική δόση ισχυρών φαρμάκων, την οποία φέρεται να πήρε κατά λάθος. Ο Petty πέθανε ξαφνικά στην ηλικία των 66 ετών, τον περασμένο Οκτώβριο.

Σύμφωνα με ανακοίνωση στην επίσημη ιστοσελίδα του Petty, η χήρα του, Dana, και η κόρη του, Adria, δήλωσαν πως έλαβαν τα επίσημα αποτελέσματα της αυτοψίας από τις ιατροδικαστικές αρχές. Τα αποτελέσματα δείχνουν πως ο τραγουδιστής έπασχε από εμφύσημα, είχε κάταγμα στο ισχίο και αντιμετώπιζε προβλήματα στο γόνατό του. Παρά τον πόνο, ο Petty συνέχισε να παίζει ζωντανά.

Όπως εξηγούν στην ανακοίνωσή τους η Dana και η Adria, την ημέρα που πέθανε ο Petty είχε ενημερωθεί πως το κάταγμα στο ισχίο είχε χειροτερέψει. Αυτό, σύμφωνα με την οικογένεια και τον ιατροδικαστή, είχε ως αποτέλεσμα ο Petty να αυξήσει την δοσολογία των συνταγογραφημένων φαρμάκων που έπαιρνε για να αντιμετωπίσει τους έντονους πόνους.

«Ως οικογένεια αναγνωρίζουμε πως αυτή η αναφορά μπορεί να αποτελέσει αφορμή για περισσότερη συζήτηση για την κρίση των οπιούχων, νιώθουμε ότι είναι μια υγιής και απαραίτητη συζήτηση και ελπίζουμε πως αυτή η αναφορά μπορεί κατά κάποιο τρόπο να σώσει ζωές» συνεχίζει η ανακοίνωση για να τονίσει πως πολλοί άνθρωποι που παίρνουν υπερβολική δόση ξεκινούν έχοντας έναν κανονικό τραυματισμό ή «απλά δεν καταλαβαίνουν την ισχύ και τη θανατηφόρα φύση αυτών των φαρμάκων».

Η ανακοίνωση της οικογένειας καταλήγει πως ο Petty «έφυγε χωρίς πόνο και όμορφα εξαντλημένος έχοντας κάνει για μια τελευταία φορά αυτό που αγαπούσε περισσότερο: να παίξει ζωντανά με το άπιαστο ροκ συγκρότημά του για τους πιστούς θαυμαστές τους στην μεγαλύτερη περιοδεία τής 40 ετών και βάλε καριέρας του».