Οκτώ λόγοι για να οργανώσετε ταξίδι στην Αγγλία πριν φύγει ο χειμώνας

xorio-cotswold-worcestershire-agglia

Το χωριό Cotswold στο Worcestershire, καλυμμένο με χιόνι

ΔΕΥΤΕΡΑ, 29 ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΥ 2018

Μπορεί να μην είναι το πρώτο μέρος που μας έρχεται στο μυαλό όταν σχεδιάζουμε μια χειμερινή απόδραση, αλλά η Αγγλία είναι ιδανικός προορισμός αυτό το διάστημα, για όποιον θέλει να εξερευνήσει τις πόλεις και την εξοχή αυτής της όμορφης χώρας του Ηνωμένου Βασιλείου. Ιδού δέκα λόγοι που θα σας πείσουν να βγάλετε εισιτήριο.

Υπάρχουν λιγότεροι τουρίστες
Αν κατευθυνθείτε προς τα κύρια αξιοθέατά της οποιαδήποτε άλλη εποχή, θα διαπιστώσετε ορδές τουριστών που σίγουρα θα σας κοστίσουν σε χρόνο. Τον χειμώνα, όμως, οι τουρίστες λιγοστεύουν, τόσο στις πόλεις, όσο και στα αξιοθέατα, που σημαίνει ότι μουσεία, γκαλερί κ.ο.κ. θα είναι πολύ πιο άνετα να τα επισκεφτείτε.

Τα τοπία της θα σας καθηλώσουν
Αγγλία δεν είναι μόνο το Λονδίνο και όποιος της δώσει μια ευκαιρία πέραν της πρωτεύουσας, θα διαπιστώσει χειμωνιάτικα τοπία στην εξοχή που θυμίζουν τα Ανεμοδαρμένα Ύψη. Για τέτοιο θέαμα αυτή την εποχή, επισκεφτείτε οπωσδήποτε τα Πένινα όρη και τους χερσότοπους, ενώ και η ακτογραμμή της χώρας είναι ιδιαιτέρως ελκυστική αυτή την εποχή.  

Δωμάτια σε μισή τιμή σας περιμένουν τον χειμώνα στην Αγγλία

Θα σας κοστίσει λιγότερο
Ξενοδοχεία, διαμερίσματα, bed and breakfast, glamping, όλα κοστίζουν λιγότερο κατά τους χειμερινούς μήνες. Έτσι, θα έχετε την ευκαιρία να «ανταγωνιστείτε» λιγότερους τουρίστες για ένα καλό δωμάτιο, σε τιμές που φτάνουν και τη μισή τιμή, για ένα budget ταξίδι που σίγουρα δεν θα σας κόστιζε τόσο άλλη εποχή.

Θα ζήσετε τις pub όπως πρέπει να είναι
Οι pub είναι σίγουρα ένα μέρος από το οποίο πρέπει να περάσει όποιος ταξιδιώτης βρεθεί στην Αγγλία. Το χειμώνα, όμως, η ατμόσφαιρά τους, με τη φωτιά, είναι ό,τι πρέπει για να μπείτε να ζεσταθείτε και να απολαύσετε λίγη τοπική ale, μιλώντας σε ντόπιους.

Ο χειμώνας στο Lake District

Υπάρχει η πιθανότητα χιονιού
Αν και κανείς δεν μπορεί να εγγυηθεί χιονόπτωση, ανάλογα και με το μέρος που θα επισκεφτείτε, υπάρχει πάντα το ενδεχόμενο να ξυπνήσετε σε χιονισμένο τοπίο. Αν κατευθυνθείτε προς το Lake District ή το Peak District ή οποιαδήποτε άλλη ορεινή περιοχή, θα δείτε ότι οι κορυφές είναι χιονισμένες όλο το χειμώνα, δημιουργώντας κάτι σαν πίνακα ζωγραφικής.

Θα απολαύσετε θαλασσινά
Ο χειμώνας είναι μια από τις καλύτερες περιόδους για να γευτείτε φρέσκα θαλασσινά στην Αγγλία, με ψαριές σε όλη τη χώρα. Τα πάντα, από κυδώνια μέχρι λαβράκι κι από μύδια μέχρι κολιό, όλα είναι φρέσκα και θα τα βρείτε παντού στην ακτογραμμή της Αγγλίας. Μην παραλείψετε να περάσετε από την Κορνουάλη, με τις ομιχλώδεις ακτές, τα πεντανόστιμα θαλασσινά και το ιδιαίτερο, ατμοσφαιρικό τοπίο με την άγρια ομορφιά και τα κάστρα.

Η ζωή στο Νόρφολκ είναι... ομιχλώδης

Θα έρθετε σε επαφή με τη χειμερινή άγρια ζωή
Όσοι αγαπούν τη φύση και τα ζώα, αυτή την εποχή θα ζήσουν όμορφες στιγμές χειμερινού κάλλους. Οι παρατηρητές πουλιών θα ακούσουν τα βουητά από ψαρόνια που δημιουργούν ιδιαίτερα σχέδια στον ουρανό, ενώ θα πρέπει να έχουν τα μάτια τους ανοιχτά και τη νύχτα για κουκουβάγιες. Ο χειμώνας είναι, επίσης, η ιδανική εποχή να επισκεφτείτε γκρίζες φώκιες σε μέρη όπως το Νόρφολκ, καθώς τώρα είναι η περίοδος που γεννούν.

Θα βολτάρετε σε παράξενα χωριά
Με το χιόνι και τη γραφικότητά τους, τα μικρά χωριά της Αγγλίας συνθέτουν ένα μαγικό περιβάλλον που ταξιδεύει το μυαλό σε βρετανικές ιστορίες. Φέρτε στο μυαλό σας την εικόνα του χωριού Hogsmeade του Χάρι Πότερ και συγκρίνετέ τη με τα μικρά χωριά στο Cotswolds προς τα νότια ή τo Εθνικό Πάρκο Peak District στην κεντρική Αγγλία και δεν θα απογοητευτείτε.