Ποιοι πηγαίνουν ακόμη στις επιδείξεις couture στο Παρίσι;

paris-1
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ, 26 ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΥ 2018

Το Παρίσι (δεν) μπορεί να περιμένει. Κάθε χρόνο, ίδια εποχή, δύο φορές τον χρόνο, φιλοξενεί το απόλυτο παραμύθι. Αν θα έχει χάπι-εντ; Με τόσες πριγκίπισσες, κακιές μητριές, βασίλισσες, σίγουρα. Της Σάντυς Τσαντάκη.

Οι επιδείξεις υψηλής ραπτικής που φιλοξενούνται τον Ιανουάριο στην Πόλη του Φωτός έχουν το κοινό τους, σταθερά τώρα, για δεκαετίες. Φανταστείτε 550 δημοσιογράφους από 25 χώρες που πηγαίνουν με πάθος για να καθίσουν στην πρώτη σειρά για το press, δίπλα σε γυναίκες που μπορούν να δώσουν ακόμη και 250.000 ευρώ για ένα φόρεμα.

Από το 1945 μέχρι σήμερα, η ιστορία εξελίσσεται, αποκτά δράκους και ξωτικά, αυξάνει και μειώνει τους πρωταγωνιστές της, δεν φοβάται τις προκλήσεις και τις αλλαγές.

Κάπως έτσι, η βεντάλια άνοιξε, και σήμερα μπορούν να περηφανεύονται ορισμένοι, επίλεκτοι οίκοι πρετ-α-πορτέ ότι εισέβαλλαν στον ελιτίστικο κόσμο της couture.

Και μπορεί κάποτε οι οίκοι που παρήγαγαν μόδα για λίγες κυρίες στα ατελιέ που έχουν γράψει τη δική τους ιστορία, να ξεπερνούσαν τους 100, σήμερα δεν έχουν αντέξει παραπάνω από 15.

Δεν πειράζει. Λίγοι και να κάνουν φασαρία. Με τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης το παρασκήνιο γίνεται viral, ειδικά όταν έχεις τόσα μαγικά χέρια συγκεντρωμένα.

Και είναι και η πρώτη σειρά, που τον φετινό Ιανουάριο συγκέντρωσε μοντέλα, ηθοποιούς, τραγουδίστριες με τη δική τους ακτινοβολία.

Από την μικροσκοπική και πάντα λαμπερή Kylie Minogue, στην Naomi Campbell που ανεβαίνει σπανίως στην πασαρέλα πλέον, την  Olivia Palermo στο σόου του Giorgio Armani, την Marion Cotillard, την Isabelle Huppert, την Diane Kruger, την Rita Ora στο πάντοτε παραμυθένιο σόου του οίκου Chanel, την Emily Blunt στον Dior, την Eva Herzigova… Και ζήσανε αυτές καλά, κι εμείς καλύτερα.

ΣΑΝΤΥ ΤΣΑΝΤΑΚΗ
www.sandytsantaki.com