Σε συζητήσεις για τα επόμενα σκηνοθετικά σχέδια του ο Denzel Washington

denzel-washington
ΤΡΙΤΗ, 30 ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΥ 2018

Σκέφτεται να αναλάβει την κινηματογραφική μεταφορά του «A Journal For Jordan» της Dana Canedy.

Το ντεμπούτο του Denzel Washington στην καρέκλα του σκηνοθέτη στην δραματική ταινία «Εμπόδια» του 2016, άφησε τις καλύτερες εντυπώσεις, καθώς απέσπασε υποψηφιότητες για Όσκαρ σκηνοθεσίας και ερμηνείας.

 Μετά την επιτυχία που σημείωσε η ταινία του, ο Washington βρίσκεται σε συζητήσεις για το επόμενο σκηνοθετικό project του, που φέρεται να είναι η μεταφορά του βιβλίου «A Journal For Jordan». Το βιβλίο της βραβευμένης με Πούλιτζερ δημοσιογράφου Dana Canedy εξιστορεί την σχέση που ανέπτυξε με τον Charles Monroe King, έναν στρατιώτη των ΗΠΑ.

Paramount / David Lee

Ο Washington ήταν υποψήφιος για Όσκαρ σκηνοθεσίας και ερμηνείας για την δραματική ταινία «Εμπόδια» του 2016.

Ενώ ο King βρισκόταν στα πεδία των μαχών, άρχισε να γράφει ένα ημερολόγιο γεμάτο μαθήματα ζωής για τον νεογέννητο γιο του Jordan. Τα ημερολόγια εκδόθηκαν το 2005, αλλά ο King πέθανε τραγικά το επόμενο έτος από έκρηξη αυτοσχέδιας βόμβας, όταν ο Jordan ήταν επτά μηνών.

Σύμφωνα με το Variety ο Washington έχει ήδη συμφωνήσει να εκτελέσει χρέη παραγωγού στην ταινία, ενώ βρίσκεται σε συζητήσεις για την σκηνοθεσία. Την μεταφορά του βιβλίου της Canedy έχει αναλάβει ο Virgin Williams, σεναριογράφος της δραματικής ταινίας «Mudbound».