Η Uma Thurman μιλά ανοιχτά για Weinstein και Tarantino

uma-thurman Damon Winter
ΔΕΥΤΕΡΑ, 05 ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΥ 2018

Αποκαλύπτει τις τραυματικές εμπειρίες με τον παραγωγό και για το πώς έχασε την εμπιστοσύνη της στον σκηνοθέτη.

Μετά από πολλές αναφορές και αιχμηρά χσχόλια για τον Harvey Weinstein, η Uma Thurman μίλησε ανοιχτά για τις τραυματικές εμπειρίες της με τον παραγωγό. Στη συνέντευξη που έδωσε στους New York Times, η ηθοποιός μίλησε και για τη σχέση της με τον Quentin Tarantino, με τον οποίο συνεργάστηκε στο «Pulp Fiction» και στις δύο ταινίες «Kill Bill».

Η περίπτωση της Thurman θυμίζει αρκετά αυτές άλλων νεαρών γυναικών που φέρονται να βρέθηκαν στο στόχαστρο του παραγωγού. Ο Weinstein κέρδισε την εμπιστοσύνη της ηθοποιού, εκθειάζοντάς την και κάνοντας κομπλιμέντα για πολλά χρόνια, γεγονός που την έκανε να αγνοήσει τα σημάδια και να τον βλέπει ως τον «εξαιρετικά ιδιοσυγκρασιακό, παράξενο εκκεντρικό θείο».

Σε μια συζήτηση που είχαν λίγο πριν ξεκινήσουν τα γυρίσματα του «Kill Bill», ο Weinstein οδήγησε την Thurman σε ένα δωμάτιο ξενοδοχείου στο Παρίσι, όπου και της επιτέθηκε. Η ηθοποιός, η οποία είχε μείνει άναυδη από την αλλαγή συμπεριφοράς του Weinstein κατάφερε να του ξεφύγει. Η εμπειρία όμως την άφησε κλονισμένη, σηματοδότησε την αρχή του τέλους της πετυχημένης συνεργασίας Thurman-Tarantino-Weinstein και έκτοτε θεωρούσε τον παραγωγό «εχθρό».

To «Pulp Fiction» απογείωσε τις καριέρες των Uma Thurman, Quentin Tarantino και Harvey Weinstein.

Όταν αργότερα η ηθοποιός βρέθηκε με τον παραγωγό στο γραφείο του για να μιλήσει για το συμβάν και να τον προειδοποιήσει να μην επιχειρήσει κάτι αντίστοιχο με άλλες γυναίκες, ο Weinstein απείλησε πως θα καταστρέψει την καριέρα της. Ο δημοσιογράφος του άρθρου επικοινώνησε με την πλευρά του παραγωγού ο οποίος αρνήθηκε πως απείλησε την καριέρα της Thurman, ενώ ισχυρίστηκε πως «φλερτάρανε» ο ένας με τον άλλο μέχρι το συμβάν στο Παρίσι – το οποίο απέδωσε σε «παρεξήγηση».

Η σχέση της Thurman με τον Tarantino άρχισε να καταρρέει λίγο αργότερα, όταν κατά τη διάρκεια των γυρισμάτων της ταινίας, η ηθοποιός έπαθε ένα σοβαρό ατύχημα κάνοντας ένα stunt. Στην ταινία ο χαρακτήρας της Thurman οδηγεί ένα μπλε καμπριολέ σε έναν χωματόδρομο, κάτι το οποίο η ίδια δεν ήθελε να κάνει. Μετά από αρκετή πίεση από τον σκηνοθέτη, η Thurman δέχτηκε να γυρίσει η ίδια τη σκηνή αντί να χρησιμοποιηθεί ειδικός οδηγός για το stunt. Η ηθοποιός όμως έχασε τον έλεγχο του αυτοκινήτου, τράκαρε σε ένα δέντρο και τραυματίστηκε.

Η Thurman δεν έχει συνεργαστεί ξανά με τον Quentino Tarantino μετά την δεύτερη ταινία «Kill Bill» το 2004.

Όταν η Thurman αργότερα ζήτησε το βίντεο του ατυχήματος, η Miramax της απάντησε ότι θα το έκανε μονάχα στην περίπτωση που η ηθοποιός συμφωνούσε να παραιτηθεί από κάθε νόμιμο δικαίωμα. Στη συνέντευξή της η ηθοποιός αποκαλύπτει πως το συμβάν αποτέλεσε αφορμή για μεγάλους καβγάδες με τον Tarantino κατά τη διάρκεια των promotional συνεντεύξεων για την ταινία και ουσιαστικά τερμάτισε τη συνεργασία τους.

Πέρασαν περίπου 15 χρόνια για δώσει τελικά ο Tarantino το επίμαχο βίντεο στην Thurman ως ένδειξη καλής θέλησης, αλλά όπως είπε χαρακτηριστικά: «Δεν έχει σημασία τώρα, με τη μόνιμη ζημιά στον αυχένα και τα διαλυμένα γόνατά μου». Στη συνέχεια η ηθοποιός υπογράμμισε: «Όταν στράφηκαν εναντίον μου μετά το ατύχημα, έγινα από δημιουργικός συνεργάτης και καλλιτέχνης χαλασμένο εργαλείο». Καταλήγοντας η ηθοποιός σημειώνει: «Ο Harvey μου επιτέθηκε, αλλά αυτό δεν με σκότωσε. Αυτό που πραγματικά με ενόχλησε με το τρακάρισμα ήταν πως επρόκειτο για ύπουλο χτύπημα».