Επτά εντυπωσιακά facts που δεν ξέρατε για το Τέξας

teksas
ΠΕΜΠΤΗ, 08 ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ 2018

Ξέρουμε ότι αποτελεί τον Νότο των Ηνωμένων Πολιτειών, ότι η προφορά των κατοίκων του είναι πολύ χαρακτηριστική και ότι αποτελεί τη δεύτερη μεγαλύτερη σε έκταση πολιτεία των ΗΠΑ μετά την Αλάσκα. Το Τέξας, όμως, «κρύβει» πολύ περισσότερα από αυτά. Ανακαλύψτε το με τα παρακάτω facts που πιθανόν δεν γνωρίζατε.

Ανάμεσα στο 1836 που ανεξαρτητοποιήθηκε από το Μεξικό και το 1845, το Τέξας ήταν μια ανεξάρτητη χώρα. Αν παρέμενε ανεξάρτητη χώρα, θα ήταν η 7η μεγαλύτερη χώρα παραγωγός πετρελαίου.

Το Όστιν του Τέξας

Είναι μια ταχύτατα αναπτυσσόμενη πολιτεία, με τις 3 πιο αναπτυσσόμενες πόλεις (Ντάλας, Χιούστον, Όστιν). Από το 2000 κι έπειτα υπάρχει καθαρή μετανάστευση στο Τέξας από άλλες πολιτείες που φτάνει το 1 εκατομμύριο ανθρώπους.

Παρ’ όλο που στο μυαλό των περισσοτέρων αποτελεί μια ζεστή κλιματολογικά πολιτεία, στην πραγματικότητα το Τέξας έχει και χιόνι στις κορυφές της δυτικής πλευράς.

Είναι 10% μεγαλύτερο από τη Γαλλία και καλύπτει 10 κλιματικές περιοχές. Στην πραγματικότητα, ένα από τα ράντσα του, το King Ranch, είναι μεγαλύτερο από ολόκληρη την πολιτεία του Rhode Island. Λόγω των φυσικών πόρων του, έχει περισσότερες φάρμες και ράντσα από κάθε άλλη πολιτεία.

Το πετρέλαιο στο Τέξας έχει αλλάξει τα δεδομένα

Είναι η δεύτερη πιο πολυπληθής πολιτείας στις Ηνωμένες Πολιτείες κι έχει περίπου 10 εκατομμύρια περισσότερους κατοίκους από την Αυστραλία. Η ζωή εκεί είναι φθηνή, οι φόροι χαμηλοί και δεν υπάρχει φόρος εισοδήματος, που σημαίνει ότι μπορεί κανείς να ζήσει την πόλη ίσως πιο άνετα από οπουδήποτε αλλού.

Ιστορικά, η οικονομία του Τέξας επικεντρωνόταν στη γεωργία και τα βόδια, ίσως γι’ αυτό συνδέεται πολύ με τους καουμπόηδες. Τον 20ο αιώνα, όμως, η ανακάλυψη πετρελαίου το μεταμόρφωσε σε δυνατή οικονομία.

Στο Τέξας δεν υπάρχει κάποια φυλή που να αποτελεί πλειοψηφία. Το 55% του πληθυσμού ήταν κάτι άλλο εκτός από λευκοί το 2011.