O Bill Murray σήμερα στο Ηρώδειο

bill-murray-Jan-vogler-and-friends
ΤΡΙΤΗ, 19 ΙΟΥΝΙΟΥ 2018

Στο πλαίσιο του Φεστιβάλ Αθηνών και Επιδαύρου.

Τα νέα που φέρνει η ανακοίνωση του προγράμματος για το φετινό Φεστιβάλ Αθηνών και Επιδαύρου είναι συναρπαστικά και δεν υπερβάλλουμε. Πότε άλλοτε είχαμε την ευκαιρία να δούμε τον ίδιο τον Bill Murray ζωντανά επί σκηνής και μάλιστα σε έναν ρόλο αλλιώτικο από τους άλλους;

Στις 19 Ιουνίου οι Bill Murray, Jan Vogler and friends

Copyright www.peterrigaud.com

Όλα ξεκίνησαν κατά τη διάρκεια μιας υπερατλαντικής πτήσης, όπου ο γνωστός αμερικανός ηθοποιός Μπιλ Μάρρεϋ γνώρισε τον Γερμανό τσελίτσα Γιαν Βόγκλερ, που καθόταν στη διπλανή θέση. Έτσι ξεκίνησε η μεταξύ τους φιλία, ενώ σύντομα το ενδιαφέρον του ενός για το καλλιτεχνικό σύμπαν του άλλου οδήγησε στην ιδέα μιας κοινής δημιουργίας. Το New Worlds είναι μια ξεχωριστή παράσταση, που ανανεώνει τις καλλιτεχνικές γέφυρες μεταξύ Αμερικής και Ευρώπης, αναδεικνύοντας τον πυρήνα των αμερικάνικων αξιών στη λογοτεχνία και τη μουσική. Συμμετέχουν η τσελίστα Μίρα Γουάνγκ και η βιολίστρια Βανέσσα Πέρεζ, με τις οποίες οι Μάρρεϋ και Βόγκλερ συναντήθηκαν επίσης τυχαία κατά τη διάρκεια ταξιδιών τους.

Copyright www.peterrigaud.com

Στην παράσταση, ο αγαπημένος κωμικός Μπιλ Μάρρεϋ, έχει έναν ρόλο διαφορετικό από αυτούς στους οποίους τον έχουμε συνηθίσει κατά την πολύχρονη και επιτυχημένη καριέρα του στο Χόλλυγουντ: αφηγείται και ερμηνεύει συνθέσεις των Φόστερ, Γκέρσουιν και Μπερνστάιν, και αποσπάσματα κλασικών αμερικανών ποιητών και λογοτεχνών, όπως ο Γουίτμαν, ο Χεμινγουαίη και ο Τουαίην, με τη συνοδεία του στραντιβάριους τσέλου του Γιαν Βόγκλερ. Μια συναρπαστική συνάντηση της μουσικής και της λογοτεχνίας.

Ερμηνεία τραγουδιών και ανάγνωση κειμένων: Bill Murray • Μουσικοί: Jan Vogler (τσέλο), Mira Wang (τσέλο), Vanessa Perez (βιολί).

Δείτε περισσότερα για το Φεστιβάλ Αθηνών και Επιδαύρου