Η μουσική του David Bowie ταξιδεύει (κυριολεκτικά) στα αστέρια

david-bowie
ΤΕΤΑΡΤΗ, 07 ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΥ 2018

Το «Space Oddity» του Bowie αποτελεί το soundtrack του μοναχικού ταξιδιώτη στον νέο πύραυλο της SpaceX.

Ο Elon Musk είχε έναν πρωτότυπο τρόπο να «αποσύρει» την κόκκινη κάμπριο Tesla Roadster του, στέλνοντάς την στο διάστημα. Επειδή όμως ένα τέτοιο ταξίδι δεν γίνεται χωρίς την απαραίτητη μουσική, φρόντισε να εξοπλίσει το ηχοσύστημα του αυτοκινήτου με το «Space Oddity» του David Bowie.

Το εκπληκτικό εγχείρημα και tribute στον Bowie έγινε στο πλαίσιο των δοκιμών στην εταιρείας SpaceX, η οποία κατάφερε να στείλει στο διάστημα τον νέο της πύραυλο Falcon Heavy, μετά από χρόνια πειραμάτων και σχεδιασμών. Ο συγκεκριμένος πύραυλος είναι ο μεγαλύτερος στον κόσμο και επιτρέπει την μεταφορά μεγάλων φορτίων στο διάστημα, κάτι που θα φανεί ιδιαίτερα χρήσιμο τόσο από επιστημονικής πλευράς, όσο και επιχειρηματικής.

Συνήθως, όταν εκτοξεύονται δοκιμαστικά νέοι πύραυλοι, το φορτίο που χρησιμοποιείται για να εξομοιώσει το βάρος του εξοπλισμού που θα σταλεί στο διάστημα είναι συνήθως τσιμέντο ή σίδερο. Ο δισεκατομμυριούχος φιλάνθρωπος και επενδυτής όμως θέλησε να εκμεταλλευτεί την ευκαιρία και να κάνει κάτι πρωτότυπο, δίνοντας παράλληλα δημοσιότητα στο εντυπωσιακό εγχείρημά του.

Έτσι λοιπόν έβαλε το Tesla Roadster του στον πύραυλο με μια πλαστική κούκλα αστροναύτη στη θέση του οδηγού. Η εκτόξευση στέφθηκε με επιτυχία, με τους δυο από τους τρεις προωθητικούς πυραύλους να επιστρέφουν με ασφάλεια στη Γη (ο τρίτος συνετρίβη στην θάλασσα) και το αυτοκίνητο να απελευθερώνεται στο διάστημα.

Δυστυχώς, όμως, όπως αποκάλυψε ο ίδιος ο Musk, λόγω ενός σφάλματος, το αυτοκίνητο δεν θα μπει σε ελλειπτική τροχιά γύρω από τον Άρη, αλλά κατευθύνεται στην ζώνη των αστεροειδών, ανάμεσα στον Άρη και τον Δία. Εκεί ενδέχεται να βρεθεί κοντά στον πλανήτη-νάνο Δήμητρα. Μπορεί λοιπόν να μη φτάσει εκεί όπου προοριζόταν να βρεθεί, αλλά ο Musk μοιράστηκε ορισμένες εντυπωσιακές φωτογραφίες από το αυτοκίνητό του.

Δείτε το video