Elizabeth Taylor: η πιο πλούσια σταρ σύμφωνα με το Forbes

elizabeth-taylor-i-pio-plousia-star-sumfona-me-to-forbes-pio-plousia-star-sumfona-me-to-forbes

Φωτογραφία:ΙΜDb. Η Elizabeth Taylor.

ΔΕΥΤΕΡΑ, 29 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ 2012

H Elizabeth Teylor είναι η πιο… πλούσια νεκρή σταρ, ξεπερνώντας ακόμη και το ρεκόρ του άλλοτε στενού φίλου της, βασιλιά της ποπ, Michael Jackson.

Σύμφωνα με την ετήσια λίστα του περιοδικού Forbes για τους πιο πλούσιους celebrities που έχουν αφήσει αυτόν τον μάταιο κόσμο, η Elizabeth Taylor καταλαμβάνει επάξια την πρώτη θέση. Η περιουσία της αξέχαστης σταρ τον περασμένο χρόνο αυξήθηκε κατά 210 εκατομμύρια δολάρια έπειτα από μια δημοπρασία των κοσμημάτων και των έργων τέχνης που κατείχε στη συλλογή της, στον οίκο Christie.

H δημοπρασία-που είχε σπάσει όλα τα ρεκόρ τιμών-συμπεριελάμβανε μεταξύ άλλων έναν πίνακα του Van Gogh που άγγιξε τα 24, 6 εκατομμύρια δολάρια εκτοξεύοντας την Taylor στην πρώτη θέση. Επιπλέον η περιουσία της αυξήθηκε και χάρη στις πωλήσεις του αρώματος της, «White Diamond» που είχε έσοδα περίπου 75 εκατομμυρίων δολαρίων το 2011.

Ωστόσο δεν θα είναι εύκολο να κρατήσει η Taylor τα…σκήπτρα και την επόμενη χρονιά από τον Michael Jackson, αφού και η δική του περιουσία παρουσιάζει ανοδικές τάσεις, μετά το θάνατό του το 2009. Αυτό δεν οφείλεται μόνο στο γεγονός ότι ο βασιλιάς της ποπ, δεν ζει πλέον για να την ξοδέψει. Στην περιουσία του προστέθηκαν 145 εκατομμύρια δολάρια, σύμφωνα με το Forbes και το μεγαλύτερο μέρος τους προέρχεται από την Sony/ATV στην οποία έχουν βρει μουσική στέγη σταρ από τους Beatles ως τη λαίδη Gaga.

Στην τρίτη θέση της λίστας βρίσκεται άλλος ένας «βασιλιάς», ο Elvis Prisley. Η Taylor, o Jackson και ο Prisley ήταν οι σταρ που είχε απαθανατίσει με το ιδιαίτερο στυλ του ο Andy Warhol. Τέταρτος στη σειρά της λίστας βρίσκεται ο κομίστας Charles Schulz, (ο «πατέρας» του Charlie Brown και του κόμικ «The Peanuts»), καθώς προστέθηκαν 37 εκατομμύρια δολάρια στο λογαριασμό του και μάλλον θα δούμε να αυξάνεται αυτό το ποσό, αφού η Fox προετοιμάζει μια ακόμη ταινία με την ομάδα που βρίσκεται πίσω από την επιτυχημένη σειρά ταινιών «Ice Age». Κι ενώ όλα δείχνουν ότι ο Michael Jackson είναι έτοιμος να ανακτήσει το «στέμμα» του το 2013, δεν αποκλείεται να βρεθούμε μπροστά σε μια απρόσμενη μάχη ανάμεσα στον Charlie Brown, την Τaylor και τον Presley!