Ο «Μαύρος Πάνθηρας» κατασπαράζει τα παγκόσμια box office

black-panther
ΤΡΙΤΗ, 20 ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΥ 2018

Πρόκειται για την πέμπτη μόλις ταινία που σπάει το φράγμα των 200 εκ. δολαρίων στο πρώτο τριήμερο κυκλοφορίας.

Η νέα ταινία της Marvel με πρωταγωνιστή τον Μαύρο Πάνθηρα θα είναι αναμφίβολα μια από τις μεγάλες εισπρακτικές επιτυχίες της χρονιάς, επιβεβαιώνοντας πανηγυρικά τις προσδοκίες της Disney. Το πρώτο τετραήμερο της κυκλοφορίας της, η ταινία «Μαύρος Πάνθηρας» έκοψε εισιτήρια αξίας 235 εκατομμυρίων δολαρίων στις ΗΠΑ, ενώ παγκοσμίως οι εισπράξεις κυμαίνονται στα 169 εκατομμύρια δολάρια, με συνολικές εισπράξεις 404 εκατομμύρια δολάρια.

Πρόκειται για μόλις την πέμπτη ταινία που καταφέρνει να σπάσει το φράγμα των 200 εκατομμυρίων δολαρίων στο πρώτο τριήμερο κυκλοφορίας της, μετά τα «Star Wars: Επεισόδιο 7 - Η Δύναμη Ξυπνά», «Star Wars: Οι τελευταίοι Τζεντάι», «Jurassic World» και «The Avengers». Πέρα όμως από την τεράστια εισπρακτική που έχει σημειώσει, η ταινία «Μαύρος Πάνθηρας» έχει αποσπάσει θερμές κριτικές, με το CinemaScore μάλιστα να της δίνει υψηλότερη βαθμολογία από το «Deadpool».

Η τεράστια επιτυχία της ταινίας «Μαύρος Πάνθηρας» οφείλεται εν μέρει στο γεγονός ότι δεν είχε ιδιαίτερο ανταγωνισμό την εβδομάδα που έκανε πρεμιέρα. Η animated κωμωδία «Πίτερ Ράμπιτ» βρέθηκε στη δεύτερη θέση του αμερικάνικου box office με (23 εκατομμύρια δολάρια), πάνω από την ταινία «Πενήντα αποχρώσεις του γκρι: Απελευθέρωση» (19,4 εκατομμύρια δολάρια).

Θέλεις βραβευμένες ταινίες; Δες Nova!

Απόλαυσε ταινίες που σάρωσαν τα βραβεία σε Αμερική και Ευρώπη. Και ταινίες που ήδη κλέβουν την παράσταση στο χορό των φετινών βραβείων σε Α' προβολή: Τρεις Πινακίδες έξω από το Εντινγκ, έξω από το Μιζούρι, Wonder, Το Σχήμα του Νερού, The Disaster Artist, The Greatest Showman.