Νέα ταινία από τον γιο του David Bowie μέσω Netflix

mute
ΤΡΙΤΗ, 20 ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΥ 2018

Σύντομα έρχονται ακόμα πιο πολλές επανεκδόσεις κλασσικών δίσκων του David Bowie.

Ο Duncan Jones, γιος του David Bowie, πρόκειται να κυκλοφορήσει τη νέα του ταινία, «Mute», μέσω της διαδικτυακής πλατφόρμας Netflix. Το θρίλερ επιστημονικής φαντασίας, όπως έχει δηλώσει ο σκηνοθέτης, είναι εμπνευσμένo από τη σχέση του με τον πατέρα του.

Μιλώντας στους Times για τη νέα ταινία του, ο Jones σχολίασε πως ένα μεγάλο μέρος της ιστορίας περιστρέφεται γύρω από τηφύση της πατρότητας και το τι καθιστά κάποιον καλό γονέα. Στη συνέχεια αποκάλυψε πως ολοκλήρωσε και έδειξε στον πατέρα του ένα πρώτο σχέδιο του σεναρίου πριν από 15 χρόνια και αποφάσισε να επιστρέψει σε αυτό «επειδή υπήρχαν πολλά προσωπικά πράγματα εκεί».

To «Mute» κυκλοφορεί στις 23 Φεβρουαρίου μέσω Netflix.

Μια από τις συμβουλές που ο Bowie έδωσε στον γιο του είναι να τολμά να πηγαίνει στα πιο «βαθιά νερά», κάτι το οποίο ο Jones έκανε με το «Mute». «Έκανα μια ταινία η οποία είναι λίγο άβολη και απροσδόκητη, πιο σκοτεινή από αυτό που θα περίμενε ο κόσμος. Ήμουν νευρικός όταν την έκανα, αλλά νευρικός κατά έναν καλό τρόπο».

Οι αναφορές στον Bowie όμως δεν περιορίζονται στο σενάριο της ταινίας, αφού στο «Mute» περιλαμβάνονται  αρκετά έργα ζωγραφικής που ο Βρετανός καλλιτέχνης δημιούργησε στο Βερολίνο τη δεκαετία του 1970. Ο πρωταγωνιστής της ταινίας, Alexander Skarsgard, σχολίασε από την πλευρά του πως δεν είναι τυχαίο που το «Mute» διαδραματίζεται στο Βερολίνο.

Φέτος συμπληρώνονται 45 χρόνια από την κυκλοφορία του «Aladdin Sane» και έχει ανακοινωθεί μια επετειακή έκδοση σε βινύλιο. Ο έκτος προσωπικός δίσκος του Bowie κυκλοφόρησε στις 20 Απριλίου του 1973 και θεωρείται ο πρώτος που έγραψε ως παγκόσμιος καταξιωμένος αστέρας, μετά το μνημειώδες «The Rise and Fall of Ziggy Stardust and the Spiders from Mars».

Το «Aladdin Sane», το οποίο περιλαμβάνει τα singles «The Jean Genie», «Drive-In Saturday», «Time» και «Let’s Spend The Night Together», πούλησε πάνω από 4,6 εκατομμύρια αντίτυπα. Η επανέκδοση σε ασημί βινύλιο θα κυκλοφορήσει αποκλειστικά σε δισκοπωλεία.

Παράλληλα, στις 23 Φεβρουαρίου, θα επανεκδοθούν σε βινύλιο 180 γραμμαρίων μέσω της Parlophone άλλοι πέντε δίσκοι του Bowie: τα «Low», «Heroes», «Lodger», «Scary Monsters» και «Stage». Λίγο αργότερα, στις 13 Απριλίου θα επανεκδοθεί σε βινύλιο η συλλογή «CHANGESTWOBOWIE» (που είχε κυκλοφορήσει αρχικά το 1981).

Θέλεις βραβευμένες ταινίες; Δες Nova!

Απόλαυσε ταινίες που σάρωσαν τα βραβεία σε Αμερική και Ευρώπη. Και ταινίες που ήδη κλέβουν την παράσταση στο χορό των φετινών βραβείων σε Α' προβολή: Τρεις Πινακίδες έξω από το Εντινγκ, έξω από το Μιζούρι, Wonder, Το Σχήμα του Νερού, The Disaster Artist, The Greatest Showman.