Δωρεές από τους Clooney, Steven Spielberg και άλλους κατά της οπλοκατοχής

march-for-our-lives
ΤΕΤΑΡΤΗ, 21 ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΥ 2018

George και Amal Clooney, Oprah Winfrey και Steven Spielberg, μεταξύ άλλων, ζητούν αυστηρότερα μέτρα οπλοκατοχής.

Την περασμένη εβδομάδα, ο Nikolas Cruz εισέβαλε ένοπλος σε σχολείο της πόλης Πάρκλαντ στην Φλόριντα των ΗΠΑ, σκορπώντας τον θάνατο. Ο Cruz φέρεται να σκότωσε 17 ανθρώπους, να τραυμάτισε άλλους 14 μέχρι τη στιγμή που συνελήφθη από τις αρχές ενόσω προσπαθούσε να διαφύγει. Τα κίνητρα του δράστη δεν έχουν γίνει ακόμα γνωστά, αλλά το τραγικό συμβάν είχε ως αποτέλεσμα να αναθερμανθεί η δημόσια συζήτηση για την οπλοκατοχή στις ΗΠΑ.

AP

Η κίνηση των εφήβων συγκίνησε το ζεύγος Clooney, το οποίο έκανε μια δωρεά 500.000 δολαρίων στην διαδήλωση «March For Our Lives».

Πέντε έφηβοι που γλύτωσαν από τη φονική επίθεση του δράστη ανακοίνωσαν την κίνηση March For Our Lives, μια διαδήλωση στην πρωτεύουσα της χώρας. Στόχος της διαδήλωσης είναι να πιέσουν την πολιτική ηγεσία να βελτιώσει την ισχύουσα νομοθεσία, ώστε να αποτραπούν αντίστοιχες επιθέσεις στο μέλλον.

Σύμφωνα με το Hollywood Reporter, πολλοί αστέρες από τον κόσμο του θεάματος έχουν κάνει δωρεές στην εκστρατεία. Το ζεύγος George και Amal Clooney ανακοίνωσε πως θα δωρίσει 500.000 δολάρια, σημειώνοντας: «Οι ζωές των παιδιών μας εξαρτώνται από αυτό». Η κίνηση των Clooney φαίνεται πως υπήρξε καταλυτική, αφού πολλοί άλλοι από τον χώρο του θέαματος ανακοίνωσαν την πρόθεσή τους να κάνουν ισόποσες δωρεές.

Ανάμεσα στους πολλούς είναι και ο παραγωγός Jeffrey Katzenberg με τη σύζυγό του, ενώ λίγο αργότερα προέβη σε δωρεά και η Oprah Winfrey. Δωρεές έχουν κάνει επίσης οι Steven Spielberg και Kate Capshaw, υπογραμμίζοντας πως τους εντυπωσίασε και ενέπνευσε η «αυτοπεποίθηση και η ωριμότητα» των εφήβων, παρά την ηλικία τους. Η διαδήλωση στην Ουάσιγκτον έχει προγραμματιστεί για τις 24 Μαρτίου.