Οκτώ εκπληκτικά μέρη στην Ευρώπη για πολλά like στο Instagram

hvar-kroatia
ΤΕΤΑΡΤΗ, 07 ΑΠΡΙΛΙΟΥ 2021

Εκτός από το να δείτε από κοντά τον Πύργο του Άιφελ, το Κολοσσαίο και το Μπιγκ Μπεν, ο καλύτερος τρόπος να εξερευνήσετε την Ευρώπη, όταν θα είναι ξανά ασφαλές, είναι να ανακαλύψετε τα «κρυμμένα» διαμάντια της, όπως τα παρακάτω, τα οποία θα σας χαρίσουν πολλά like στο Instagram.

Hvar, Κροατία
Το πιο γνωστό ίσως νησί της Κροατίας, είναι το Hvar, με μια πλούσια καλλιτεχνική κληρονομιά και ιστορία και πανέμορφη μεσογειακή φύση. Αποτέλεσε σημαντικό λιμάνι της Ενετικής Αυτοκρατορίας, σήμερα όμως οι περισσότεροι το επισκέπτονται για την ιδιαίτερη ατμόσφαιρά του, ενώ αποτελεί αγαπημένο προορισμό για ντόπιους και τουρίστες στη Δαλματική Ριβιέρα. Στην πόλη υπάρχουν μπαρ και καφέ που σερβίρουν τοπικά προϊόντα και προσελκύουν τους τουρίστες.

www.wikipedia.org
Burano, Ιταλία
Αν επισκεφτείτε ποτέ τη Βενετία κι αποφασίσετε να αποδράσετε από εκεί, τότε το πολύχρωμο Μπουράνο είναι ο προορισμός σας. Πρόκειται για ένα μικρό νησάκι στη βόρεια Ιταλία με τόσα χρώματα στα σπίτια του που σίγουρα θα σας φτιάξει το κέφι και θα σας… ζαλίσει! Από το τεράστιο καμπαναριό μέχρι τα βαθιά πράσινα κανάλια, όπου κι αν κοιτάξετε θα δείτε χρώμα και καλή διάθεση.

Dinant, Βέλγιο
Το έχουν ακούσει λίγοι και το έχουν επισκεφτεί ακόμα λιγότεροι, αλλά αν είστε φιλόμουσοι και μάλιστα λάτρεις της τζαζ, τότε πρέπει να περάσετε από εκεί. Ο λόγος είναι ότι εκεί γεννήθηκε ο Adolphe Sax, ο εφευρέτης του σαξοφώνου που μας χαρίζει τόσο όμορφες μελωδίες. Πέραν της μουσικής, όμως, η περιοχή είναι ιδανική για όσους αναζητούν ησυχία, μοναξιά και πεζοπορία –διαθέτει πάνω 2 χιλιόμετρα σηματοδοτημένων μονοπατιών.

Νησί Skye, Σκωτία
Όλοι επισκέπτονται τη Σκωτία για τα κάστρα της και την παραμυθένια της ατμόσφαιρα. Λίγοι φτάνουν, όμως, μέχρι το περίφημο αυτό «ομιχλώδες νησί» που φημίζεται για τα εντυπωσιακά βουνά του και την άγρια ακτογραμμή του. Προσθέστε σε αυτά ένα πολύχρωμο μωσαϊκό από αγροκτήματα, καταρράκτες, ένα εξαιρετικό ουίσκι και ένα κάστρο που μοιάζει παραμυθένιο και έχετε επιβεβαιώσει ότι στο Skye υπάρχουν όλα τα συστατικά που συμβολίζουν καλύτερα τα Highlands. Το Portree, η μεγαλύτερη πόλη του νησιού, είναι ιδανικό σημείο εκκίνησης για να το εξερευνήσετε.

Bohinj, Σλοβενία
Μοναδική και γοητευτική από κάθε άποψη, η Bohinj είναι μια εκπληκτικά μυστηριώδης και εκκεντρική περιοχή της Σλοβενίας. Βρίσκεται στην καρδιά των Ιουλιανών Άλπεων και περικλύει την κατάφυτη κοιλάδα Nomenj, τα οροπέδια Pokljuka και Jelovica και τις κοιλάδες Άνω και Κάτω Bohinj. Ταυτόχρονα, φιλοξενεί τη μεγαλύτερη λίμνη της Σλοβενίας, τη λίμνη Bohinj.

Faial, Πορτογαλία
Είναι γνωστό και ως το «μπλε νησί» και αποτελεί μέρος από τις Αζόρες, ένα παραδεισένιο δίκτυο ηφαιστειογενών νησιών στον Ατλαντικό Ωκεανό. Εκεί κατοικούν περίπου 15 χιλιάδες άνθρωποι, ενώ το μέρος φημίζεται για τα υπέροχα τοπία του και τα χαριτωμένα διακοσμημένα στους τόνους του μπλε σπίτια του. Συν τοις άλλοις, το μέρος είναι ό,τι πρέπει για μπάνιο και παραλίες.

Lugano, Ελβετία
Το Lugano της Ελβετίας είναι μια εκπληκτική πόλη και μάλιστα η μεγαλύτερη ιταλόφωνη πόλη στο καντόνι Τιτσίνο στην νότια Ελβετία. Είναι γεμάτη πάρκα, λουλούδια, βίλες και ασυνήθιστα κτίρια, που σημαίνει ότι εδώ έχετε πολλά να δείτε και να κάνετε. Πολλοί νοικιάζουν μια βάρκα στη λίμνη και για να θαυμάσουν από εκεί την απίστευτη θέα στην περιοχή.

Lofoten, Νορβηγία
Κανένας δε μπορεί να ξεχάσει την πρώτη φορά που θα αντικρύσει τα νησιά Lofoten, με την πυκνή τους βλάστηση και τα απότομα βράχια που καταλήγουν στα παγωμένα νερά της βόρειας Νορβηγίας. Αν και βρίσκεται στον Αρκτικό Κύκλο, το αρχιπέλαγος βιώνει μία από τις μεγαλύτερες ανωμαλίες αυξημένης θερμοκρασία του πλανήτη, σε σχέση με το υψηλό γεωγραφικό του πλάτος. Σε κάθε νησί θα βρείτε γραφικά ψαροχώρια και όμορφη φύση όπου μπορείτε να κάνετε διάφορες δραστηριότητες, όπως πεζοπορία, ποδηλασία, surfing, παρατήρηση της άγριας φύσης, αλλά και για να μάθετε την ιστορία των Βίκινγκ. Κατά τη διάρκεια του καλοκαιριού, στα νησιά ο ήλιος διαρκεί 24 ώρες την ημέρα (ήλιος του μεσονυκτίου), ενώ τον χειμώνα συμβαίνει το αντίθετο (πολικές νύχτες).