Martin Scorsese, JJ Abrams και άλλοι αποθεώνουν τον Steven Spielberg

steven-spielberg Chris Pizzello
ΠΕΜΠΤΗ, 22 ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΥ 2018

Συνάδελφοι του πολυβραβευμένου σκηνοθέτη εκθειάζουν την δημιουργικότητα και το έργο του στο νέο τεύχος του Empire.

Ο Steven Spielberg είναι το κεντρικό πρόσωπο του επερχόμενου τεύχους του περιοδικού Empire, το οποίο είναι αφιερωμένο στην καριέρα του πολυβραβευμένου σκηνοθέτη. Το τεύχος περιλαμβάνει πλήθος συνεντεύξεων και άρθρων για τον Spielberg, αλλά το κομμάτι που ξεχωρίζει είναι τα κολακευτικά σχόλια των συναδέλφων του.

Ο Martin Scorsese τονίζει πως με κάθε του καινούρια ταινία, ο Spielberg «επανεφευρίσκει» την τέχνη της σκηνοθεσίας. Σύμφωνα με τον Scorsese, οι πιο πρόσφατες ταινίες του Spielberg ξεχωρίζουν για την «ιδιαίτερη φωτεινότητά» τους, όπου ο σκηνοθέτης επιδεικνύει την αριστοτεχνική γνώση του για το αντικείμενο.

Ο Christoper Nolan δήλωσε: «Η ταινία Ιντιάνα Τζόουνς και οι κυνηγοί της χαμένης κιβωτού αποτελεί μια από αγαπημένες μου ταινίες, είναι πραγματική κινηματογραφική μαγεία». Ο Nolan μάλιστα αφηγήθηκε την εκπληκτική εμπειρία του όταν ήταν παιδί και είδε την ταινία στην μεγάλη οθόνη.

Αντίστοιχα εγκωμιαστικά ήταν και τα σχόλια του J.J. Abrams, για το «Στενές επαφές τρίτου τύπου». «Χτυπά κάθε νότα κατά έναν επικό τρόπο: είναι διασκεδαστική, είναι τρομακτική, είναι ρομαντική, είναι συναρπαστική. Υπάρχει απίστευτο θέαμα και όμορφη οικειότητα» υπογράμμισε ο Abrams στο περιοδικό.

Από την πλευρά του, ο Rian Johnson δεν μπόρεσε να ξεχωρίσει κάποια ταινία του Spielberg και εστίασε στο γεγονός πως ο σκηνοθέτης πήρε τεράστια ρίσκα με τις επιλογές του, πηγαίνοντας από το blockbuster «Ο Ιντιάνα Τζόουνς και ο ναός του χαμένου θησαυρού» στο δραματικό «Το πορφυρό χρώμα» και μετά στο «Jurassic Park» και τη «Λίστα του Σίντλερ». Η αξία του Spielberg, γράφει ο Johnson, είναι τα μεγάλα άλματα στο άγνωστο, παρά το δέλεαρ και την ασφάλεια της εμπορικής επιτυχίας.

Θέλεις βραβευμένες ταινίες; Δες Nova!

Απόλαυσε ταινίες που σάρωσαν τα βραβεία σε Αμερική και Ευρώπη. Και ταινίες που ήδη κλέβουν την παράσταση στο χορό των φετινών βραβείων σε Α' προβολή: Τρεις Πινακίδες έξω από το Εντινγκ, έξω από το Μιζούρι, Wonder, Το Σχήμα του Νερού, The Disaster Artist, The Greatest Showman.