Η Charlotte Gainsbourg διασκευάζει Kanye West

charlotte-gainsbourg Chris Pizzello
ΔΕΥΤΕΡΑ, 26 ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΥ 2018

Η Βρετανογαλλίδα ηθοποιός και τραγουδίστρια ερμήνευσε το κλασικό single «Runaway» του Αμερικανού ράπερ.

Εντυπωσίασε η κόρη του θρυλικού Γάλλου τραγουδοποιού Serge Gainsbourg και της Αγγλίδας ηθοποιού Jane Birkin, Charlotte Gainsbourg, στην πρόσφατη εμφάνισή της στην τηλεοπτική εκπομπή Taratata. Εκεί, η Βρετανογαλλίδα ηθοποιός και τραγουδίστρια διασκεύασε το «Runaway» του Kanye West.

Στην εμπνευσμένη διασκευή της, η Gainsbourg ερμηνεύει το κομμάτι στο πιάνο, ενώ ψιθυρίζει τους ραπ στοίχους του West. Η συγκλονιστική ερμηνεία της Gainsbourg στο κομμάτι του West κατενθουσίασε το κοινό της τηλεοπτικής εκπομπής.

Το «Runway» συμπεριλαμβάνεται στον δίσκο «My Beautiful Dark Twisted Fantasy» που ο Αμερικανός ράπερ κυκλοφόρησε το 2010. Στον ίδιο δίσκο υπάρχουν και τα singles «Power», «Monster» και «All of the Lights». Το «My Beautiful Dark Twisted Fantasy» έλαβε θερμές κριτικές και χαρακτηρίστηκε ως δίσκος της χρονιάς από περιοδικά και ιστοσελίδες όπως τα Rolling Stone, Billboard, Time, Slant Magazine, Pitchfork και Spin.

H Gainsbourg έκανε το μουσικό ντεμπούτο στην ηλικία των 12 ετών, στο τραγούδι «Lemon Incest» με τον πατέρα της, με τον οποίο κυκλοφόρησε έναν δίσκο το 1986. Πέρασαν περίπου 20 χρόνια μέχρι να ασχοληθεί πιο ενεργά με τη μουσική και έκτοτε έχει βάλει την υπογραφή της σε τέσσερις δίσκους, με τον πιο πρόσφατο, το «Rest», να κυκλοφορεί τον περασμένο Νοέμβριο.

Παράλληλα με τη μουσική όμως ανέπτυξε πλούσια καριέρα στον κινηματογράφο, έχοντας συμμετάσχει σε πολλές ταινίες του Lars von Trier. Έχει τιμηθεί με δύο César Awards, το 1985 ως καλύτερη ανερχόμενη ηθοποιός για την ερμηνεία της στο «L'Effrontée» του Claude Miller και το βραβείο β’ γυναικείου ρόλου στο κωμικό δράμα «Το γλυκό των Χριστουγέννων» το 1999. Το 2009 απέσπασε το βραβείο καλύτερης ηθοποιού στο Φεστιβάλ των Καννών για τον «Αντίχριστο» του von Trier.

Δείτε το βίντεο με τη διασκευή από την ηθοποιό