Δημοσιοποιήθηκε ένα από τα τελευταία τραγούδια του Chris Cornell

chris-cornell Casey Curry
ΤΡΙΤΗ, 27 ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΥ 2018

Ο τραγουδιστής των Soundgarden ηχογράφησε το κομμάτι για μια συλλογή αφιέρωμα στον Johnny Cash.

Ένα ακυκλοφόρητο τραγούδι του Chris Cornell είδε το φως της δημοσιότητας, το «You Never Really Knew My Mind». Το κομμάτι περιλαμβάνεται στον δίσκο αφιέρωμα στον Johnny Cash, «Forever Words», όπου μια σειρά καλλιτεχνών μελοποίησαν ανέκδοτα ποιήματα, στοίχους και επιστολές του Cash.

Ο τραγουδιστής των Soundgarden είχε ηχογραφήσει το τραγούδι του στο Cash Cabin Studio της πόλης Χέντερσονβιλ του Τενεσί. «Γνώρισα [τον Johnny Cash] μια ή δυο φορές στη ζωή μου και η επιρροή του πάνω μου ως μουσικός ήταν τεράστια» είχε σχολιάσει τότε ο Cornell.  Συνεχίζοντας, ο τραγουδιστής εξήγησε πως ο Johnny Cash είχε διασκευάσει επίσης ένα τραγούδι του, το «Rusty Cage» των Soundgarden. με αποτέλεσμα, όπως δηλώνει ο ίδιος, έκτοτε να νιώθει «πως είναι μια από τις μεγαλύτερες παρουσίες στη ζωή μου, ως προς τους καλλιτέχνες που θαυμάζω».

Η συλλογή «Johnny Cash: Forever Words» θα κυκλοφορήσει στις 6 Απριλίου από την Legacy Recordings και, εκτός του Cornell, συμμετέχουν οι Roseanne Cash, Elvis Costello, Kris Kristofferson και Willie Nelson. Την παραγωγή του δίσκου ανέλαβε ο γιος του Cash, John Carter Cash. Στη σχετική ανακοίνωση τύπου, ο Carter Cash αποκάλυψε πως όταν γνώρισε τον Cornell στις αρχές της δεκαετίας του 1990 στο Σιάτλ, ο τραγουδιστής των Soundgarden του εκμυστηρεύτηκε πως ήταν μεγάλος θαυμαστής του πατέρα του, όταν όλοι οι φίλοι του άκουγαν hard rock.

«Όταν χρόνια αργότερα οραματίστηκα αυτό το άλμπουμ και επικοινώνησα μαζί του, ήταν ενθουσιασμένος και αισθάνθηκε μεγάλη τιμή που συμμετείχε. Ο Chris είχε μια βαθιά σύνδεση με τα λόγια του πατέρα μου και η ολοκληρωμένη εκδοχή του “You Never Knew My Mind” συσχέτισε τη δική του εμπειρία ζωής με του πατέρα μου σε ένα ειλικρινές επίπεδο» υπογράμμισε ο Carter Cash.

Μπορείτε να ακούσετε το τραγούδι του Cornell εδώ.