Η ζωή των Smiths σε κόμικ

tales-of-the-smiths
ΤΕΤΑΡΤΗ, 28 ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΥ 2018

To «Tales of the Smiths» αφηγείται την ιστορία του συγκροτήματος από τα εφηβικά χρόνια μέχρι την πρώτη τους συναυλία.

Η πρόσφατη ταινία για τη ζωή του Morrissey και την πορεία του μέχρι των σχηματισμό των Smiths δίχασε και απογοήτευσε ορισμένους θαυμαστές του συγκροτήματος. Παρά την διάλυσή τους  το 1987, η επιρροή τους στη μουσική ακόμα και σήμερα είναι εμφανής, ενώ η ιστορία τους συνεχίζει να προκαλεί ενδιαφέρον.

Έτσι λοιπόν, ο ελληνικής καταγωγής Αυστραλός Con Chrisoulis αποφάσισε να αποδώσει με έναν πιο καλλιτεχνικό τρόπο την βιογραφία του συγκροτήματος. Όπως αποκάλυψε ο ίδιος ο καλλιτέχνης μέσω Instagram, έχει ολοκληρώσει το 450 σελίδων graphic novel «Tales of the Smiths: A Graphic Biography», το οποίο θα κυκλοφορήσει στις 22 Μαρτίου. Η τεράστια συλλογή κόμικ είναι ήδη διαθέσιμη για προαγορά μέσω Amazon.

Το graphic novel του Chrisoulis ξεκινά από τα εφηβικά χρόνια των Smiths, πριν γίνουν διάσημοι και περιγράφει με έναν ξεχωριστό τρόπο το περιβάλλον και τις συνθήκες κάτω από τις οποίες μεγάλωσαν. Η ιστορία του κόμικ κορυφώνεται με την συνάντηση των Morrissey και Johnny Marr, τον σχηματισμό του συγκροτήματος το 1982 και την πρώτη τους συναυλία ως Smiths.

Πρόσφατα είχαν κυκλοφορήσει φήμες για μια επανένωση ορισμένων μελών των Smiths, για μια σειρά συναυλιών το καλοκαίρι, μετά από μια αινιγματική ανάρτηση του Mike Joyce. Στη λιτή δημοσίευση του ντράμερ των Smiths, η οποία πλέον έχει κατέβει, υπήρχε μια φωτογραφία με μια μουσική νότα, τα ονόματα Rourke, Joyce και Gannon, καθώς και η επισήμανση «καλοκαίρι 2018».

REX/Shutterstock / Andre Csillag

Εξαιρετικά δύσκολο φαντάζει ένα reunion των Smiths.

Όπως αναφέρει σειρά δημοσιευμάτων, ο Joyce μαζί με τον μπασίστα Rourke και τον δεύτερο κιθαρίστα Gannon, θα ερμήνευαν την μουσική των Smiths σε κλασική μορφή, με την συνοδεία της Manchester Camerata Orchesta. Τελικά όμως το εγχείρημα εγκαταλείφθηκε όταν ο Rourke ισχυρίστηκε δημόσια πως δεν είχε συμφωνήσει ποτέ να συμμετάσχει σε κάτι τέτοιο.