Τα μαθήματα δακτυλογράφησης από τον David Lynch είναι ακριβώς όπως θα τα περιμέναμε

david-lynch-teaches-typing-1
ΠΕΜΠΤΗ, 01 ΜΑΡΤΙΟΥ 2018

Εμπνευσμένοι προγραμματιστές δημιούργησαν ένα παρανοϊκό 8-bit αφιέρωμα στο έργο και το όραμα του εμβληματικού σκηνοθέτη.

Όσοι έχουν καταφέρει να συνομιλήσουν με τον David Lynch, θα έχουν καταλάβει ότι ο κινηματογράφος δεν είναι το αγαπημένο του θέμα. Άλλωστε, πέραν των εμβληματικών ταινιών του, ο σκηνοθέτης έχει διακριθεί τόσο ως ζωγράφος και μουσικός, όσο και ως ξυλουργός. Έτσι λοιπόν δεν πρέπει να προκαλεί εντύπωση εάν είχε ασχοληθεί με την εκμάθηση χρήσης υπολογιστών την δεκαετία του 1980.

Αυτό είναι και το concept του βιντεοπαινχιδιού «David Lynch Teaches Typing», το οποίο κυκλοφόρησε η RhinoStew Productions. Έχοντας μια 8-bit αισθητική, το «παιχνίδι» θα φανεί αρχικά γνώριμο σε όσους έχουν χρησιμοποιήσει αντίστοιχα εργαλεία (όπως της Mavis Beacon) στο παρελθόν.

RhinoStew

Όπως όλες οι ταινίες του Lynch, έτσι και το παιχνίδι αυτό απαιτεί λίγη υπομονή. Εφόσον αποδεχτείτε πως η ρομποτική φωνή που ακούγεται είναι όντως ο Lynch, τα πράγματα ξεκινούν σχετικά χαλαρά, όπου ο σκηνοθέτης μας εξηγεί με τον δικό του, ιδιαίτερο τρόπο πως πρέπει να κάθονται τα δάχτυλά μας πάνω στο πληκτρολόγιο. Μέχρι εδώ το παιχνίδι δείχνει αναμενόμενο και ίσως λίγο βαρετό.

Αφού μας συγχαρεί με ασυνήθιστο ενθουσιασμό που καταφέρνουμε να πατήσουμε τα πλήκτρα «F» και «J», ο Lynch δίνει την εντολή να ζουλήξουμε ένα έντομο. Από εκεί και ύστερα το «πρόγραμμα» αντιμετωπίζει κάποιο σφάλμα και αρχίζει η παράνοια. Το πρόγραμμα αρχίζει και δίνει περίεργες εντολές, μας ωθεί να κάνουμε διάλειμμα για καφέ και τσιγάρο και παράλληλα μας παρουσιάζει τους εφιάλτες του – όπως θα μπορούσε να τις γεννήσει μόνο το μυαλό του Lynch.

RhinoStew

Μπορείτε να κατεβάσετε μια trial έκδοση του παιχνιδιού από την επίσημη ιστοσελίδα των δημιουργών του. Αν δεν σας τρομάξει και το βρείτε ενδιαφέρον, μπορείτε να αποκτήσετε την πλήρη έκδοση, η οποία υπόσχεται να σας κάνει μάγο στην δακτυλογράφηση με ακόμα περισσότερα μαθήματα από τον ψηφιακό Lynch.

Θέλεις βραβευμένες ταινίες; Δες Nova!

Απόλαυσε ταινίες που σάρωσαν τα βραβεία σε Αμερική και Ευρώπη. Και ταινίες που ήδη κλέβουν την παράσταση στο χορό των φετινών βραβείων σε Α' προβολή: Τρεις Πινακίδες έξω από το Εντινγκ, έξω από το Μιζούρι, Wonder, Το Σχήμα του Νερού, The Disaster Artist, The Greatest Showman.