Η Lara Croft επιστρέφει στη μεγάλη οθόνη με την οσκαρική Alicia Vikander

tomb-raider
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ, 02 ΜΑΡΤΙΟΥ 2018

H οσκαρική Alicia Vikander θα διαδεχτεί την Angelina Jolie στον πρωταγωνιστικό ρόλο του reboot.

Η βραβευμένη με Όσκαρ Β' Γυναικείου ρόλου Alicia Vikander (για την ερμηνεία της στο «Κορίτσι από τη Δανία»), που μας έχει συνηθίσει σε πιο αιθέριους ρόλους, κάνει την έκπληξη και πρωταγωνιστεί ως Lara Croft στη νέα κινηματογραφική μεταφορά του διάσημου videogame «Tomb Raider». Στο reboot συμπρωταγωνιστούν οι Dominic West, Walton Goggins και Daniel Wu, ενώ το σενάριο υπογράφει η Geneva Robertson-Dworet.

Η Lara Croft είναι η ατίθαση κόρη ενός εκκεντρικού εξερευνητή, ο οποίος εξαφανίστηκε, όταν εκείνη ήταν ακόμα στην εφηβεία. Στα 21 της πια, χωρίς κάποιο ουσιαστικό νόημα ή σκοπό στη ζωή της, η Lara περνάει τις μέρες της διασχίζοντας τους δρόμους του Ανατολικού Λονδίνου με το ποδήλατο της, ως κούριερ. Αποφασισμένη να χαράξει τη δική της πορεία, αρνείται τα σκήπτρα της παγκόσμιας αυτοκρατορίας του πατέρα της με το ίδιο πάθος που αρνείται να αποδεχθεί τον θάνατό του.

To «Tomb Raider: Lara Croft» θα κυκλοφορήσει στις κινηματογραφικές αίθουσες στις 15 Μαρτίου 2018.

Επτά χρόνια μετά την εξαφάνιση του, η Lara θα προσπαθήσει να λύσει το μυστήριο που περιβάλλει το θάνατό του και ξεκινάει για τον τελευταίο γνωστό προορισμό του πατέρα της: έναν τύμβο σε ένα μυθικό νησί. Το ρίσκο για τη Lara Croft είναι τεράστιο, καθώς –ενάντια σε κάθε πιθανότητα και με μοναδικό όπλο το πολυμήχανο μυαλό της, την τυφλή πίστη της και το ατίθασο πνεύμα της– θα πρέπει να μάθει να ξεπερνά τα όριά της, ταξιδεύοντας προς το άγνωστο. Αν καταφέρει να επιζήσει της επικίνδυνης αυτής περιπέτειας, τότε ίσως ανοιχτεί μπροστά της μια νέα ζωή, κερδίζοντας επάξια τον τίτλο Tomb Raider.

Το reboot εξετάζει την «πρώτη» περιπέτεια της Lara Croft.

Τη σκηνοθεσία στο νέο «Tomb Raider» αναλαμβάνει ο ανερχόμενος Νορβηγός Roar Uthaug, που έγινε γνωστός με το «Το Κύμα», που αποτέλεσε την πρόταση της Νορβηγίας για ξενόγλωσσο  Όσκαρ το 2016. Το φιλόδοξο αυτό reboot είναι μια εντυπωσιακή υπερπαραγωγή που σκοπεύει να μας συστήσει μια νεαρή και αποφασιστική Lara Croft, λίγο πριν αναδειχθεί στο εμβληματικό pop σύμβολο που όλοι γνωρίζουμε.

Στην νέα ταινία συμπρωταγωνιστεί, μεταξύ άλλων, ο Daniel Wu.

Για τις ανάγκες της ταινίας μάλιστα η Σουηδή πρωταγωνίστρια μεταμορφώθηκε άρτια στην ομώνυμη ηρωίδα, κάνοντας έτσι το πρώτο της βήμα στο απαιτητικό πεδίο των χολιγουντιανών blockbusters, χωρίς όμως να χάνει την ευαισθησία που την έχει καθιερώσει. Η ταινία άλλωστε εκτός από τις χορταστικές σκηνές δράσης, τους εξωτικούς προορισμούς και τον καταιγιστικό της ρυθμό, εξερευνά την ιστορία της Lara Croft από την αρχή και έρχεται να αποκαλύψει τους δαίμονες της δημοφιλούς ηρωίδας.

Θέλεις βραβευμένες ταινίες; Δες Nova!

Απόλαυσε ταινίες που σάρωσαν τα βραβεία σε Αμερική και Ευρώπη. Και ταινίες που ήδη κλέβουν την παράσταση στο χορό των φετινών βραβείων σε Α' προβολή: Τρεις Πινακίδες έξω από το Εντινγκ, έξω από το Μιζούρι, Wonder, Το Σχήμα του Νερού, The Disaster Artist, The Greatest Showman.