«Do Angels Need Haircuts?»: η άλλη πλευρά του Lou Reed που θα γνωρίσουμε τον Απρίλιο

lou-reed Alex Lentati
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ, 02 ΜΑΡΤΙΟΥ 2018

Μια συλλογή με ανέκδοτα ποιήματα και διηγήματα που γράφτηκαν την εποχή που είχε φύγει από τους Velvet Undeground και σκεφτόταν να παρατήσει την μουσική.

Μια σειρά σπάνιων και ανέκδοτων ποιημάτων του Lou Reed, με τίτλο «Do Angels Need Haircuts?», πρόκειται να κυκλοφορήσει τον Απρίλιο. Όπως αναφέρει δημοσίευμα του Guardian, μόνο τρία από τα 12 ποιήματα και διηγήματα της συλλογής έχουν κυκλοφορήσει στο παρελθόν.

Ο Reed φέρεται να έγραψε τα ποιήματα της συλλογής σε ένα διάστημα έξι μηνών το 1970, όταν είχε φύγει από τους Velvet Underground και επέστρεψε στο Λονγκ Άιλαντ, για να εργαστεί στην λογιστική εταιρεία του πατέρα του. Στην συλλογή υπάρχει πρόλογος από την χήρα του καλλιτέχνη, Laurie Anderson, ενώ ο ίδιος ο Reed είχε γράψει εισαγωγές στα έργα του.

Everett Collection/REX

Ο Reed έγραψε τα ποιήματα την εποχή που σκεφτόταν να παρατήσει την μουσική.

Δύο από τα ποιήματα της συλλογής –το «We Are The People» και το «Lipstick»– ηχογραφήθηκαν το 1971 από τον ίδιο τον Reed στην Νέα Υόρκη σε μια δημόσια απαγγελία. Σύμφωνα με μαρτυρίες, ο μεγάλος Αμερικανός ποιητής και συγγραφέας Allen Ginsberg βρισκόταν στο κοινό. Οι ηχογραφήσεις αποτελούν κομμάτι της συλλογής του Reed που διαθέτει η Δημόσια Βιβλιοθήκη της Νέας Υόρκης και μπορείτε να τις ακούσετε εδώ και εδώ.

«Ο Lou, κατά βάθος, ήταν συγγραφέας και σε αυτή την περίοδο σκεφτόταν να παρατήσει την μουσική και να ακολουθήσει αυτό το μονοπάτι» σχολίασε ο αρχειοφύλακας της βιβλιοθήκης Don Fleming, τονίζοντας πως οι εισαγωγές στα ποιήματα παρέχουν μια εξαιρετική ματιά στην δημιουργική διαδικασία του Reed.

Θέλεις βραβευμένες ταινίες; Δες Nova!

Απόλαυσε ταινίες που σάρωσαν τα βραβεία σε Αμερική και Ευρώπη. Και ταινίες που ήδη κλέβουν την παράσταση στο χορό των φετινών βραβείων σε Α' προβολή: Τρεις Πινακίδες έξω από το Εντινγκ, έξω από το Μιζούρι, Wonder, Το Σχήμα του Νερού, The Disaster Artist, The Greatest Showman.