Νέες επανεκδόσεις σε βινύλιο για τους U2

u2
ΔΕΥΤΕΡΑ, 05 ΜΑΡΤΙΟΥ 2018

Τρεις δίσκοι των Ιρλανδών ροκάδων – συμπεριλαμβανομένου του «All That You Can’t Leave Behind» – θα ξαναβγούν σε βινύλιο.

Οι U2 ανακοίνωσαν πως θα επανεκδώσουν δύο άλμπουμ και ένα EP σε βινύλιο – το «Wide Awake In America» EP του 1985, το «Pop» του 1997 και το «All That You Can’t Leave Behind» του 2000. Οι audiophile θαυμαστές του συγκροτήματος θα εκτιμήσουν το γεγονός ότι οι επανεκδόσεις θα βγουν σε βινύλιο 180 γραμμαρίων.

Τόσο το «Pop» όσο και το «All That You Can’ t Leave Behind» περιλαμβάνουν τους στίχους των τραγουδιών, ενώ όλες οι επανεκδόσεις έρχονται με το πρωτότυπο artwork καθώς και ειδικούς κωδικούς για να κατεβάσετε τη μουσική. Οι τρεις νέες εκδόσεις θα κυκλοφορήσουν στις 13 Απριλίου και οι προαγορές έχουν ήδη ξεκινήσει μέσω της επίσημης ιστοσελίδας των U2.

Οι επανεκδόσεις κυκλοφορούν στις 13 Απριλίου.

Το «Wide Awake In America» κυκλοφόρησε αρχικά το 1985 και περιλαμβάνει δυο ζωντανές εκτελέσεις και δυο ηχογραφήσεις σε στούντιο. Το κομμάτι που ξεχωρίζει είναι η ζωντανή εκδοχή του «Bad» στην πρώτη πλευρά, το οποίο έγινε ένα από πιο αγαπημένα τραγούδια των U2. Στην β' πλευρά υπάρχουν τα «The Three Sunrises» και Love «Comes Tumbling», τα οποία ηχογραφήθηκαν την περίοδο του «The Unforgettable Fire», που κυκλοφόρησε το 1984.

Το «Pop» κυκλοφόρησε το 1997, όταν και οι U2 άρχισαν να πειραματίζονται περισσότερο με στοιχεία ηλεκτρονικής μουσικής και άρχισαν να ενσωματώνουν επιρροές τόσο από την εναλλακτική rock, όσο και την dance, techno και electronica. Η παραγωγή του «Pop» ξεχωρίζει για τη χρήση sampling, loops και drum machines. Αρχικά ο δίσκος απέσπασε θερμές κριτικές, αλλά οι πωλήσεις και η ανταπόκριση των θαυμαστών τους ήταν σχετικά απογοητευτικές. Παράλληλα το συγκρότημα δεν είχε μείνει ικανοποιημένο από το τελικό προϊόν, οπότε επανηχογράφησε και έκανε remix σε πολλά από τα τραγούδια του «Pop» σε επόμενες κυκλοφορίες τους.

Τρία χρόνια αργότεροι, οι U2 επέστρεψαν στον πιο γνώριμο ήχο τους, με το «All That You Can't Leave Behind». Παραγωγοί του comeback δίσκου ήταν οι γνώριμοι Daniel Lanois και Brian Eno, με τους οποίους οι U2 είχαν συνεργαστεί άλλες τρεις φορές στο παρελθόν. Ο δίσκος απέσπασε επτά βραβεία Grammy και περιέχει ορισμένες από τις μεγαλύτερες πιο πρόσφατες επιτυχίες τους, όπως τα «Beautiful Day», «Walk On», «Elevation», and «Stuck in a Moment You Can't Get Out Of».