Μετέωρα in a day: μια πεζοπορία που θέλετε να ζήσετε

meteora
ΔΕΥΤΕΡΑ, 12 ΜΑΡΤΙΟΥ 2018

Εκτιμήστε το συγκλονιστικό αυτό δημιούργημα της φύσης με μια πεζοπορία μαζί με τους Active Sundays στις 31/3, σε μια υπέροχη μονοήμερη εμπειρία στο «φιλέτο» των Μετεώρων.

Νιώστε την άνοιξη με τον καλύτερο δυνατό τρόπο, πεζοπορώντας σε ένα από τα πιο όμορφα μέρη της Ελλάδας: ανάμεσα και πάνω στους επιβλητικούς, θεόρατους βράχους των Μετεώρων. Νιώστε μικροί κοιτάζοντας ψηλά από τη βάση τους και ατενίστε τα σπίτια στο Καστράκι που φαίνονται λιλιπούτεια από την κορυφή τους. Θαυμάστε μυστικά περάσματα και σημεία, υπέροχη θέα στην κοιλάδα του Πηνειού και τα τριγύρω Μετέωρα και βουνά. Δείτε ερείπια των μονών που δεν υπάρχουν πια (κάποτε υπήρχαν μέχρι και 24 μονές, τώρα επισκέψιμες είναι μόνο έξι) και βιώστε από πρώτο χέρι τη μοναδικότητα συνδυασμού φύσης και πνευματικότητας στο ιδιαίτερο αυτό τοπίο. Πάρτε μια μεστή γεύση των Μετεώρων από άλλη προοπτική, όχι σαν τουρίστας, στα χνάρια των ασκητών και μοναχών που έζησαν μέσα στους αιώνες σ' αυτά και τα έκαναν σπίτι τους.

Ακόμη, όμως, κι αν δεν θέλετε να πεζοπορήσετε, μπορείτε να επισκεφτείτε τις μονές που είναι «καρφωμένες σαν κερασάκια» στα βράχια, αρκεί να το δηλώσετε κατά την εγγραφή σας και δεν θα χρειαστείτε πεζοπορικό εξοπλισμό, παρά αθλητικά παπούτσια κι άνετα ρούχα. Θα έχετε την ευχέρεια να πάτε βόλτα με το πούλμαν και να επισκεφθείτε 2-3 Μονές.

Το απόγευμα θα μεταφερθείτε όλοι μαζί στην Καλαμπάκα για γρήγορο φαγητό/καφέ πριν την αναχώρηση για Αθήνα, όπου αναμένεται να επιστρέψουμε κοντά στα μεσάνυκτα.

Η περιπέτεια αυτή είναι κατάλληλη και για αρχάριους με ​καλή φυσική κατάσταση. Δηλώστε συμμετοχή μέχρι 24 Μαρτίου 2018 με 40 ευρώ το άτομο (+1,99 fee) και ετοιμαστείτε για μια αξέχαστη εμπειρία, από αυτές που εγγυώνται οι Active Sundays.

Info
Active Sundays στις 31/3

Θέλεις βραβευμένες ταινίες; Δες Nova!

Απόλαυσε ταινίες που σάρωσαν τα βραβεία σε Αμερική και Ευρώπη. Και ταινίες που ήδη κλέβουν την παράσταση στο χορό των φετινών βραβείων σε Α' προβολή: Τρεις Πινακίδες έξω από το Εντινγκ, έξω από το Μιζούρι, Wonder, Το Σχήμα του Νερού, The Disaster Artist, The Greatest Showman.