16+1 πράγματα που (ίσως) δεν γνωρίζατε για τον Daniel Craig

16kai1-pragmata-pou-isos-den-gnorizate-gia-ton-daniel-craig

ΤΕΤΑΡΤΗ, 07 ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ 2012

Την 1η Νοεμβρίου, όπως εξάλλου είχε προαναγγελθεί, «ήρθε» στη χώρα μας για να γιορτάσει τα 50 του χρόνια. Οι αίθουσες σκοτείνιασαν, οι θεατές κρατούσαν εκστασιασμένοι την ανάσα τους και αυτός κατάφερε να γίνει (παρά τις τεράστιες ερμηνείες των προκατόχων του) ο καλύτερος James Bond όλων των εποχών.

O Daniel Craig, μόλις 6 χρόνια μικρότερος σε ηλικία από τον χαρακτήρα που τον έκανε διάσημο ανά τον κόσμο, δίνοντάς του την ευκαιρία να δείξει το ταλέντο του, δεν μοιράζεται και πολλά κοινά με τον αγαπημένο κατάσκοπο. Κατάφερε να «σπάσει» τον αστικό μύθο, που ήθελε τον 007 αδίστακτο και σκληρό υπερκατάσκοπο, μεταφέροντας στην οθόνη μία πιο τρωτή και ώριμη εικόνα του. Τι άλλο όμως δεν ξέρουμε για τον Daniel Craig;

1. Γεννήθηκε στις 2 Μαρτίου του 1968, στην οδό Liverpool 41, στο Chester του Cheshire της Αγγλίας. Ολόκληρο το όνομά του είναι Daniel Wroughton Craig.

2. Ο πατέρας του, Tim Craig, δούλευε στο εμπορικό ναυτικό, μετά ασχολήθηκε με τον χάλυβα και στο τέλος έγινε ιδιοκτήτης της παμπ «Ring O' Bells» στο Frodsham του Cheshire. Η μητέρα του, Carol Olivia Craig, ήταν καθηγήτρια καλών τεχνών. Οι δυο τους χώρισαν το 1972 και ο μόλις 4 ετών τότε Daniel μεγάλωσε με τη μεγαλύτερη αδερφή του Lea, στο Λίβερπουλ μετά στο Hoylake και στο Wirral, μαζί με τη μητέρα τους.

3. Το ντεμπούτο στο θεατρικό σανίδι το έκανε στα 6 του χρόνια, με την παραγωγή «Oliver» στο δημοτικό σχολείο του Frodsham.

4. Η πρώτη ταινία του James Bond που είδε στον κινηματογράφο ήταν το 1973, το «Live and let die» με τον Roger Moore. Είχε ιδιαίτερη σημασία για αυτόν, καθώς το παρακολούθησε με τον πατέρα του.

5. Ήταν καλός αθλητής και έπαιζε ράγκμπι στο Hoylake Rugby Club.

6. Στα 16 του έφυγε από το σχολείο του Hilbre για να περάσει από οντισιόν για το National Youth Theatre (NYT). Τον δέχτηκαν και αργότερα με τη σχολή περιόδευσε στη Βαλένθια και στη Μόσχα.

7. Το 1992 παντρεύτηκε τη σκωτσέζα ηθοποιό, Fiona Loudon, με την οποία απέκτησε την ίδια χρονιά και την κόρη του Ella, επίσης ηθοποιό. Χώρισαν δύο χρόνια αργότερα.

8. Τον Οκτώβριο του 2005, ο Craig αναρριχήθηκε ο 6ος James Bond.

9. Είναι ο μοναδικός «James Bond» που είναι ξανθός και ο πρώτος που γεννήθηκε μετά την έναρξη της προβολής των περιπετειών του υπερκατασκόπου. Επίσης είναι ο μοναδικός Bond που γεννήθηκε μετά το θάνατο του «πατέρα», Ian Flemming το 1964.

10. Τέσσερις πρώην Bond, οι Sean Connery, Roger Moore, Timothy Dalton και Pierce Brosnan έχουν πει ότι, ο Craig είναι μία πολύ καλή επιλογή «Bond».

11. Από το 2001 ως το 2004 συζούσε με τη γερμανίδα ηθοποιό Heike Makatsch στο Λονδίνο.

12. Στις 22 Ιουνίου του 2011 παντρεύτηκε με την επίσης ηθοποιό Rachel Weisz, η οποία έχει κερδίσει Όσκαρ β’ γυναικείου ρόλου το 2005.

13. Ήταν ο μόνος από το καστ του «Lara Croft: Tomb Rider» (2001) ο οποίος ήταν φανατικός οπαδός των video games.

14. Αν και το ύψος του είναι 1.78 εκ. είναι ο πιο κοντός James Bond.

15. Μετά το «Casino Royale» (2006) υπέγραψε για 4 ακόμα ταινίες του θρυλικού κατασκόπου.

16. Πριν από την συγκεκριμένη ταινία ωστόσο είχε αποφασίσει να κόψει το κάπνισμα.

17. Κάποια στιγμή παρακολουθούσε incognito μία ταινία σε ένα σινεμά στις ΗΠΑ, όταν κάποιος θεατής τον ρώτησε, αν του είχαν πει ποτέ πως μοιάζει με τον Daniel Craig. Απάντησε αρνητικά και έφυγε διακριτικά.

φωτογραφίες: www.imdb.com

ΣΟΦΗ ΖΙΩΓΟΥ