Ομοιοπαθητική: 11 λόγοι για να την ακολουθήσετε

omoiopathitiki-11-logoi-gia-na-tin-akolouthisete

ΠΕΜΠΤΗ, 08 ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ 2012

Η ομοιοπαθητική θεωρούνταν ανορθόδοξη μέθοδος και ήταν αρκετά παρεξηγημένη, κυρίως λόγω άγνοιας τα περασμένα χρόνια. Σήμερα ωστόσο έχει βρει αρκετούς υποστηρικτές.

Η ομοιοπαθητική είναι ένα σύστημα φυσικής ιατρικής, το οποίο ανέπτυξε ο Γερμανός γιατρός, Samuel Hahnemann, στις αρχές του 1800. Τότε ήταν που ανακάλυψε ότι η ίδια ουσία, που μπορεί να προκαλέσει μία αντίδραση σε ένα απολύτως υγιές πρόσωπο, θα μπορούσε να αποτελέσει θεραπεία για κάποιον, που πάσχει από τα ίδια ακριβώς συμπτώματα.

Αυτή είναι η βασική αρχή της ομοιοπαθητικής και αν ακόμη για μερικούς φαντάζει επικίνδυνη και παράτολμη μέθοδος, θυμηθείτε απλά ότι η ομοιοπαθητική είναι μία φυσική, ολιστική προσέγγιση, η οποία χρησιμοποιεί μικρές δόσεις συγκεκριμένων θεραπειών εξαλείφοντας το πρόβλημα και όχι τα συμπτώματά του. Ποια είναι όμως τα οφέλη της ομοιοπαθητικής;

1. Αρχικά, είναι απόλυτα ασφαλής και μπορεί να εφαρμοστεί ακόμα και σε εγκύους, μικρά παιδιά και βρέφη.

2. Δεν επηρεάζει καθόλου παράλληλη θεραπεία, που ενδεχομένως κάποιος ασθενής ακολουθεί.

3. Ακόμα και στην περίπτωση που κάποιος ακολουθήσει λάθος θεραπεία, αυτό δεν πρόκειται να επιφέρει βλάβες στον οργανισμό του ασθενή.

4. Εκτός από περιστασιακές, ήπιες και βραχύβιες επιδεινώσεις των συμπτωμάτων, οι οποίες περνούν γρήγορα και έχουν την τάση να ακολουθούνται από μία «βελτιωμένη» εκδοχή των συμπτωμάτων στον ασθενή, δεν υπάρχουν παρενέργειες από την ομοιοπαθητική θεραπεία. Η επιδείνωση των συμπτωμάτων, στην πραγματικότητα, θεωρείται από τους ομοιοπαθητικούς ιατρούς, ότι αποτελεί ένδειξη σωστής ομοιοπαθητικής θεραπείας.

5. Μπορεί να χρησιμοποιηθεί για χρόνιες και οξείες ιατρικές περιπτώσεις.

6. Είναι ένα εξατομικευμένο σύστημα φαρμακευτικής αγωγής, το οποίο θεραπεύει τον ασθενή και όχι απλά τα συμπτώματά του. Στην ουσία δηλαδή, η επιλογή του σωστού φαρμάκου στοχεύει στη «ρίζα» του προβλήματος και όχι στην ευκαιριακή αποθεραπεία του.

7. Η ομοιοπαθητική είναι μία ολιστική προσέγγιση θεραπείας, η οποία περιλαμβάνει το μυαλό, το σώμα, τα συναισθήματα και το πνεύμα του ανθρώπου που την εφαρμόζει.

8. Οι θεραπείες τέτοιου είδους είναι άμεσα διαθέσιμες και μπορούν να εφαρμοστούν από όλους ανά πάσα στιγμή.

9. Είναι μία φθηνή οικονομικά θεραπεία, προσιτή σε όλους.

10. Τα ομοιοπαθητικά φάρμακα μπορούν να αποθηκευτούν για μεγάλο χρονικό διάστημα.

11. Τα φάρμακα είναι μη–επεμβατικά και αρκετές είναι οι μελέτες, που αποδεικνύουν, ότι όταν χρησιμοποιούνται σωστά τα αποτελέσματα είναι θεαματικά.