Τον Ιούλιο έρχεται το ντοκιμαντέρ για τη ζωή της Whitney Houston

whitney-houston
ΔΕΥΤΕΡΑ, 12 ΜΑΡΤΙΟΥ 2018

Ο σκηνοθέτης του «Whitney» εξετάζει πώς το ταλέντο και η ομορφιά οδήγησαν στη δημόσια και επώδυνη αυτοκαταστροφή.

Ο βραβευμένος με Όσκαρ Kevin MacDonald σκηνοθέτησε το ντοκιμαντέρ «Whitney» με θέμα τη ζωή και την καριέρα της Whitney Houston. Το ντοκιμαντέρ, το οποίο περιλαμβάνει ανέκδοτες ερμηνείες της Houston, πρόκειται να κάνει την πρεμιέρα του στις 6 Ιουλίου.

Το «Whitney» είναι το πρώτο ντοκιμαντέρ που έχει λάβει την έγκριση της οικογένειας της τραγουδίστριας και αποσκοπεί να δώσει μια ολοκληρωμένη ματιά στη ζωή και την καριέρα της Houston. Εκτός από τις μεγάλες επιτυχίες της, το ντοκιμαντέρ περιλαμβάνει σπάνιο και ανέκδοτο αρχειακό υλικό από όλες τις φάσεις της καριέρας της.

Στην δήλωσή του για το ντοκιμαντέρ, ο MacDonald εξήγησε πως προσέγγισε τη ζωή της Whitney σαν μια ιστορία μυστηρίου διερωτώμενος: «Γιατί κάποιος με τόσο ωμό ταλέντο και ομορφιά αυτοκαταστράφηκε τόσο δημόσια και επώδυνα;» Ο σκηνοθέτης τόνισε πως η Pat Houston και η οικογένεια της τραγουδίστριας του εμπιστεύτηκαν «τα κλειδιά του αρχείου» και είχε την απόλυτη ελευθερία να εξετάσει την ιστορία της Houston όπως ήθελε.

Έτσι λοιπόν το ντοκιμαντέρ χαρτογραφεί την πορεία της χαρισματικής τραγουδίστριας, από το ξεκίνημά της στον χώρο της gospel μέχρι την κατάκτηση των charts παγκοσμίως. Πέραν του αρχειακού υλικού, το «Whitney» περιλαμβάνει συνεντεύξεις με φίλους, συγγενείς και συνεργάτες της Houston, όπως τον Clive Davis – ιδρυτή και πρόεδρο της Arista Records – ο οποίος την ανακάλυψε.

Θέλεις βραβευμένες ταινίες; Δες Nova!

Απόλαυσε ταινίες που σάρωσαν τα βραβεία σε Αμερική και Ευρώπη. Και ταινίες που ήδη κλέβουν την παράσταση στο χορό των φετινών βραβείων σε Α' προβολή: Τρεις Πινακίδες έξω από το Εντινγκ, έξω από το Μιζούρι, Wonder, Το Σχήμα του Νερού, The Disaster Artist, The Greatest Showman.