Τι ήθελε τελικά να πει ο Darren Aronofsky με την «Μητέρα!»;

mother
ΤΡΙΤΗ, 13 ΜΑΡΤΙΟΥ 2018

Ο σκηνοθέτης μίλησε για τις θρησκευτικές θεματικές και τους στόχους της διχαστικής ταινίας του.

Η τελευταία δραματική ταινία τρόμου του Darren Aronofsky, «Μητέρα!», μπορεί να ενθουσίασε τους κριτικούς, αλλά απέτυχε να προσελκύσει το ενδιαφέρον του κοινού. Παρά το γεγονός ότι η ταινία είχε ένα αξιόλογο καστ και ερμηνείες, η ανταπόκριση του κοινού ήταν κατώτερη των προσδοκιών.

Στην πρόσφατη εμφάνισή του στο φεστιβάλ SXSW, ο σκηνοθέτης μίλησε για τις «δέκα εντολές των indie ταινιών» και αναφέρθηκε στην πρόσφατη ταινία του. «Ήθελα να κάνω μια ταινία για την Μάνα Γη και το πώς της συμπεριφερόμαστε» δήλωσε ο Aronofsky.

AP

O σκηνοθέτης εμφανίστηκε στο ετήσιο φεστιβάλ SXSW.

«Βλέπω πως ο τρόπος με τον οποίο συμπεριφερόμαστε στην Μάνα Γη είναι εξαιρετικά ασεβής. Την λεηλατούμε, την βιάζουμε, την αποκαλούμε χώμα. Για αυτό η Jennifer [Lawrence] έπαιξε τον χαρακτήρα της όπως τον έπαιξε. Υπάρχει πολύ συναίσθημα» εξήγησε, αναφερόμενος ο σκηνοθέτης για τις θρησκευτικές θεματικές της ταινίας του.

Στη συνέχεια ο Aronofsky σχολίασε πως ο χαρακτήρας του Javier Bardem αντιπροσωπεύει τον Θεό. «Βλέπω την Βίβλο και πώς απεικονίζεται ο Θεός στην Παλαιά Διαθήκη. Άμα τον σκεφτείς εκείνον τον Θεό, εάν δεν προσευχηθείς σε εκείνον, σε σκοτώνει. Τι είδους χαρακτήρας κάνει κάτι τέτοιο; Για εμένα, ήταν μια μετάφραση αυτού σε ανθρώπινο συναίσθημα» εξήγησε στο κοινό του SXSW.

Invision/AP / Greg Allen

Η Jennifer Lawrence πρόσφατα μίλησε για τον χωρισμό της από τον Aronofsky.

«Είμαι σε κάθε ταινία μου. Είμαι ο παλαιστής, είμαι ο χορευτής μπαλέτου και τους δύο χαρακτήρες των Jennifer Lawrence και Javier Bardem. Είμαι κάθε χαρακτήρας σε κάθε ταινία» συμπλήρωσε ο σκηνοθέτης. Όταν ρωτήθηκε εάν σκοπεύει να γυρίσει ταινίες που «αναστατώνουν», o Aranofsky ήταν κατηγορηματικός στην απάντησή του υπογραμμίζοντας: «Με όλα όσα συμβαίνουν, δεν δικαιολογείσαι να κάνεις άδειες ταινίες».