Επιστροφή στη σκηνοθεσία για την Madonna

madonna
ΤΕΤΑΡΤΗ, 14 ΜΑΡΤΙΟΥ 2018

Θα αφηγηθεί την ιστορία της Michaela DePrince, που έμεινε ορφανή στη Σιέρρα Λεόνε και διαπρέπει στο μπαλέτο.

Μετά από επτά περίπου χρόνια απουσίας από τη σκηνοθεσία, η Madonna αποφάσισε να επιστρέψει πίσω από την κάμερα, για την δραματική ταινία «Taking Flight». Τελευταία σκηνοθετική δουλειά της Αμερικανίδας τραγουδίστριας ήταν το ιστορικό δράμα «W.E.» το 2011.

Η MGM ξεκίνησε την παραγωγή του «Taking Flight» το 2015, όταν απέκτησε τα σχετικά δικαιώματα για τα απομνημονεύματα των Michaela και Elaine DePrince με τίτλο «Taking Flight: From War Orphan To Star Ballerina». Το σενάριο της ταινίας έχει αναλάβει να γράψει η Camilla Blackett.

AP / Denis Farrell

Η Michaela γεννήθηκε στη Σιέρρα Λεόνε, αλλά έμεινε ορφανή λόγω του πολέμου στην χώρα. Στην ηλικία των τεσσάρων ετών υιοθετήθηκε από την Elaine και τον Charles DePrince και μετακόμοισε στις ΗΠΑ. Εκεί σπούδασε και έγινε επαγγελματίας χορεύτρια, κάνοντας το ντεμπούτο της με το Joburg Ballet της Νοτίου Αφρικής στην ηλικίας των 17 ετών. Η Michaela εμφανίστηκε στο βιντεοκλίπ του «Lemonade» της Beyoncé και πλέον είναι σολίστ στο εθνικό μπαλέτο της Ολλανδίας.

«Το ταξίδι της Michaela με άγγιξε βαθύτατα, τόσο ως καλλιτέχνης όσο και ως ακτιβίστρια που αντιλαμβάνεται τις αντιξοότητες» δήλωσε η Madonna στο Variety σχετικά με την ταινία. «Έχουμε μια μοναδική ευκαιρία να ρίξουμε φως στη Σιέρρα Λεόνε και να αφήσουμε την Michael να γίνει η φωνή όλων των ορφανών παιδιών με τα οποία μεγάλωσε» εξήγησε στη συνέχεια, για να καταλήξει πως νιώθει μεγάλη τιμή που θα μεταφέρει τη ζωή της στη μεγάλη οθόνη.