Τribute των Pearl Jam στον Chris Cornell και τα θύματα του Πάρκλαντ

pearl-Jam-eddie-vedder Greg Allen
ΠΕΜΠΤΗ, 15 ΜΑΡΤΙΟΥ 2018

Έπαιξαν για πρώτη φορά ζωντανά το νέο τους single «Can’t Deny Me» στη συναυλία τους στην Χιλή.

Οι Pearl Jam έδωσαν την πρώτη τους συναυλία για το 2018 στην Χιλή, όπου και έκαναν ένα αφιέρωμα στον Chris Cornell. Κατά τη διάρκεια της συναυλίας, ο Eddie Vedder ανακοίνωσε στο κοινό πως «αυτό είναι για τον Chris» και στη συνέχεια έπαιξαν το «Come Back». O πρώην τραγουδιστής των Soundgarden πέθανε τον περασμένο Μάιο, στην ηλικία των 52 ετών.

Invision/AP / Casey Curry

O Cornell βρέθηκε νεκρός στο δωμάτιο του ξενοδοχείου του στο Ντιτρόιτ μετά από συναυλία των Soundgarden.

Πέραν όμως του Cornell, οι Pearl Jam αναφέρθηκαν στην ένοπλη επίθεση που σημειώθηκε στο Πάρκλαντ της Φλόριντα, όπου 17 μαθητές και δάσκαλοι έχασαν το ζωή τους και άλλοι 17 τραυματίστηκαν. Μιλώντας στα ισπανικά, ο Vedder εκθείασε «τους υπέροχους μαθητές στη Φλόριντα και τις ΗΠΑ που επέζησαν την φοβερή τραγωδία».

REX

Η Emma Gonzalez έχει πρωτοστατήσει στις μαθητικές διαμαρτυρίες για το θέμα της οπλοκατοχής των ΗΠΑ.

Παράλληλα στήριξε τις διαμαρτυρίες που έχουν στόχο την αυστηροποίηση της νομοθεσίας για την οπλοκατοχή, ξεχωρίζοντας την Emma Gonzalez – μια μαθήτρια του σχολείου που έχει εξελιχθεί σε ηγετική μορφή των διαμαρτυριών. «Σας στηρίζουμε όλους και, Emma Gonzalez, σε αγαπάμε. Θα θέλαμε να παίξουμε αυτό για εκείνους και για εμάς» δήλωσε ο Vedder πριν ξεκινήσουν να παίζουν το καινούριο τους single «Can’t Deny Me».