Τι λέτε για μια...βουβή εκδοχή των «Star Wars»;

star-wars-episode-8-poster
ΠΕΜΠΤΗ, 15 ΜΑΡΤΙΟΥ 2018

Η bonus έκδοση του πρόσφατου επεισοδίου «Star Wars» κρατά μόνο τη μουσική του πολυβραβευμένου John Williams.

Το όγδοο επεισόδιο της σειράς «Star Wars» πρόκειται να κυκλοφορήσει τον Απρίλιο σε Blu-ray και ο σκηνοθέτης της ταινίας, Rian Johnson, αποκάλυψε ένα μυστικό. Μαζί με το bonus υλικό, συμπεριλαμβάνεται μια «βουβή» έκδοση της ταινίας, στην οποία υπάρχει μονάχα η μουσική του John Williams.

Το Blu-ray της ταινίας περιλαμβάνει όλα τα αναμενόμενα bonus μιας blockbuster παραγωγής – δηλαδή ντοκιμαντέρ για την παραγωγή και κομμένες σκηνές – αλλά η βουβή εκδοχή της ταινίας είναι πέρα από τα συνηθισμένα. Κάτι αντίστοιχο πάντως είχε γίνει πρόσφατα με τον «Λόγκαν», που κυκλοφόρησε και σε ασπρόμαυρη έκδοση.

Μέσω μιας σειράς αναρτήσεων στο Twitter, ο Johnson εξήγησε πως η «βουβή» έκδοση έχει μόνο τη μουσική του John Williams, δηλαδή καθόλου διαλόγους ή άλλους ήχους.

«Ήθελα πάρα πολύ να βγάλω αυτή την έκδοση, είναι πραγματικά κάτι ξεχωριστό να δεις τη μουσική του John να παίζει με την ταινία, σαν να είναι βουβή» δήλωσε χαρακτηριστικά ο σκηνοθέτης.

AP / Craig T. Mathew

O Williams πρόσφατα επιβεβαίωσε τις φήμες πως θα γράψει την μουσική του ένατου επεισοδίου.

Η μουσική του Williams για το πρόσφατο επεισόδιο βρέθηκε υποψήφια για Όσκαρ, αλλά το βραβείο τελικά πήγε στον Alexandre Desplat για τη δουλειά του στην «Μορφή του νερού».

Η μουσική του Williams αποτελεί ένα από τα πιο χαρακτηριστικά των ταινιών «Star Wars», οπότε δεν πρέπει να προκαλεί εντύπωση η κίνηση του Johnson. Άλλωστε, πολλοί φανατικοί θαυμαστές της σειράς ταινιών έχουν επιχειρήσει να κάνουν αντίστοιχα μοντάζ, με αξιόλογα αποτελέσματα.