Δείξε μου τα φρύδια σου, να σου πω ποια είσαι

brows3
ΤΡΙΤΗ, 20 ΜΑΡΤΙΟΥ 2018

Αν θελήσει κανείς να βρει τα κοινά ανάμεσα στην Drew Barrymore και την Cara Delevigne, δεν θα βρει εύκολα πολλά. Να ξεκινήσουμε από τα μάτια; της Σάντυς Τσαντάκη

Ενώ στη μόδα μπορούμε να μιλάμε για απελευθέρωση των τάσεων, στο κομμάτι της ομορφιάς υπάρχουν ορισμένα κλισέ που έχουν εξελιχτεί σε κανόνες, για να έχουμε φτάσει να μιλάμε για τη δικτατορία της ομορφιάς.

Από τότε που εμφανίστηκε για παράδειγμα η Cara Delevigne, όλα τα κορίτσια της πασαρέλας, αλλά και οι σούπερσταρ του σινεμά, άρχισαν να κάνουν τατουάζ στα φρύδια τους, να τα πυκνώνουν, αντί να τα αραιώνουν όπως συνέβαινε με τις ηθοποιούς του βωβού κινηματογράφου.

Και τώρα με το Instagram γεννήθηκε και μια νέα ομάδα γυναικών και νεαρών κοριτσιών που δεν τρελαίνονται να χτίζουν ολόκληρα τόξα πάνω από τα μάτια τους και νοσταλγούν την εποχή της Drew Barrymore και της Tyra Banks. Και απλώς έχουν αποδεχτεί το γεγονός ότι τα φρύδια τους είναι καλοσχηματισμένα αλλά λεπτά. Και φροντίζουν να τα ξανακάνουν ...μόδα. 

Και αν η αλήθεια, και η απόλυτη ισορροπία, είναι ακριβώς κάπου στη μέση, όπως ισχύει πάντα όταν υπερισχύει η υπερβολή... Μας αρέσει η Brooke Shields αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι ξαφνικά μπορούμε να μεταμορφωθούμε στην Brooke Shields στη Γαλάζια Λίμνη, αν δεν έχουμε γεννηθεί με μακριά πλούσια μαλλιά και αντίστοιχα πυκνές βλεφαρίδες.

Κι εκεί που γίνεται χαμός στον πλανήτη, εμείς θα ασχολούμαστε με το τσιμπιδάκι των φρυδιών; Γιατί όχι; Είναι αγχολυτικό… Kαι δεν έχουμε καταλάβει ίσως ακόμη πόσο μεγάλη διαφορά μπορεί να κάνει το σωστό σχήμα για να καθαρίσει το πρόσωπο μας και να αναδείξουμε τα μάτια μας. Κάντο όπως η Cara ή όπως η Drew; Πυκνά ή λεπτά φρύδια; Mε μολύβι ή χωρίς; Oτιδήποτε αρκεί να μην θυμίζει οικογένεια Kardiashian, για να είμαστε πιο ξεκάθαροι, έτσι για αλλαγή.

ΣΑΝΤΥ ΤΣΑΝΤΑΚΗ

www.sandytsantaki.com