Με αγάπη, Liza Minnelli σε μια δημοπρασία με προσωπικά της αντικείμενα

liza3
ΤΕΤΑΡΤΗ, 21 ΜΑΡΤΙΟΥ 2018

Δεν έχουμε πολλές φορές την ευκαιρία να δούμε έναν σταρ να δημοπρατεί αγαπημένα του αντικείμενα όσο ακόμη βρίσκεται στη ζωή. Η Liza Minnelli, μια γυναίκα μύθος, αποδεικνύει ότι ποτέ δεν είναι αργά (ή νωρίς) να εξαργυρώσεις την υστεροφημία σου. Της Σάντυς Τσαντάκη.

Όταν φέρνει στο νου του κανείς την πρωταγωνίστρια του Cabaret, σκέφτεται αυτομάτως μακριές, ψεύτικες βλεφαρίδες, διχτυωτά καλσόν, έντονο βλέμμα, μαύρο μολύβι, μπουστάκια, σορτσάκια, ζαρτιέρες, τσόκερ.

Και η αλήθεια; Η αληθινή ζωή;
Τι κρύβει για τους υποψήφιους αγοραστές που επιθυμούν να αγοράσουν κάτι, μικρό ή μεγάλο, που έχει δεθεί συναισθηματικά με την οθόνη, τη σκηνή, το χειροκρότημα;

Στην πρωτότυπη δημοπρασία για την Liza Minnelli, με τίτλο «Love Liza», που διοργανώνει ο οίκος δημοπρασιών, «Profiles in History», τον Μάιο στο Λος Άντζελες, μπορεί κανείς να επιλέξει ανάμεσα σε 1000 αντικείμενα, ακόμη και πράγματα από την προσωπική συλλογή της μητέρας της, Judy Garland.

Τι να περιμένουμε να δούμε πρώτα σε μια έκθεση και μετά στη δημοπρασία; Την Rolls Royce της, σενάρια με σημειώσεις της, τα κοστούμια και αξεσουάρ από το Cabaret, πορτρέτο της από όταν ήταν παιδάκι ακόμη, αρώματα, κρύσταλλα, μεμοραμπίλια, ενθύμια μιας λαμπερής ζωής.

ΣΑΝΤΥ ΤΣΑΝΤΑΚΗ
www.sandytsantaki.com