Ο Ringo Starr χρίστηκε ιππότης

ringo-starr-sir John Stillwell
ΤΕΤΑΡΤΗ, 21 ΜΑΡΤΙΟΥ 2018

«Θα φοράω το μετάλλιο για πρωινό» δήλωσε αστειευόμενος ο ντράμερ των Beatles.

Ο ντράμερ των Beatles, Ringo Starr, χρίστηκε ιππότης και απέκτησε τον τίτλο του Sir, για την προσφορά του στη μουσική. Τον τίτλο απένειμε ο Δούκας του Κέιμπριτζ, πρίγκιπας William, σε τελετή στο παλάτι του Μπάκιγχαμ. «Πραγματικά σημαίνει πολλά, είναι αναγνώριση για όλα όσα έχουμε κάνει. Χαίρομαι ιδιαίτερα που το λαμβάνω» δήλωσε στο BBC o Sir Richard Starkey – όπως είναι το πραγματικό όνομα του Starr.

O 77χρονος νέος ιππότης και τα υπόλοιπα μέλη των Beatles είχαν τιμηθεί με τον τίτλο MBE τον Οκτώβριο του 1965. Η κίνηση αυτή προκάλεσε αντιδράσεις, αφού οι συντηρητικές τάξεις της βρετανικής κοινωνίας έβλεπαν το rock ‘n’ roll με καχυποψία και πολλοί επέστρεψαν τα μετάλλια σε ένδειξη διαμαρτυρίας.

AP / Yui Mok

Το άλλο εν ζωή μέλος των Beatles, ο Sir Paul McCartney, έλαβε τον τίτλο του τον Μάρτιο του 1997. Ο Starr αποκάλυψε στο BBC πως βρέθηκε την περασμένη εβδομάδα με τον McCartney στο Λος Άντζελες, ο οποίος τον συμβούλεψε να «χαμογελά συνέχεια» στην τελετή.

Όταν ρωτήθηκε εάν θέλει να τον αποκαλούν «Sir Ringo», ο μουσικός απάντησε πως δεν το έχει σκεφτεί ακόμα και συμπλήρωσε με μια δόση σαρκασμού πως έχει την «απαίτηση» από τον δημοσιογράφο να τον αποκαλεί με τον τίτλο του. Καταλήγοντας, ο Starr δήλωσε πως έχει αποφασίσει τι θα κάνει με το μετάλλιο. «Θα το φοράω για πρωινό» είπε αστειευόμενος στις κάμερες.