Προκαλεί τους Ρεπουμπλικάνους με τα νέα του σκίτσα ο Jim Carrey

Jim-carrey Richard Shotwell
ΤΕΤΑΡΤΗ, 21 ΜΑΡΤΙΟΥ 2018

Πρώην κυβερνήτης του συντηρητικού κόμματος των ΗΠΑ χαρακτήρισε τον ηθοποιό τραμπούκο και «χριστιανοφοβικό».

Ο Jim Carrey έχει προκαλέσει την οργή υποστηρικτών του συντηρητικού κόμματος των Ρεπουμπλικάνων με τα πρόσφατα πολιτικοποιημένα έργα τέχνης του. Ο Καναδικής καταγωγής ηθοποιός, ο οποίος απέκτησε την αμερικάνικη υπηκοότητα το 2004, ανέβασε στο Twitter μια σειρά έργων του που απεικονίζουν μέλη της κυβέρνησης Trump.

«Αυτό είναι το πορτραίτο μιας αποκαλούμενης Χριστιανής, της οποίας μόνος σκοπός στη ζωή είναι να ψεύδεται για τους μοχθηρούς» γράφει στη λεζάντα του για το καθόλου κολακευτικό σκίτσο του της Sarah Huckabee Sanders, γραμματέα Τύπου στον Λευκό Οίκο. Ο πατέρας της Sanders και πρώην κυβερνήτης της πολιτείας Αρκάνσας, Mike Huckabee, χαρακτήρισε τον Carrey τραμπούκο, σεξιστή, φανατικό και «χριστιανοφοβικό».

Σε ένα επόμενο σκίτσο του, ο Carrey απεικονίζει τον Donald Trump ως την κακιά μάγισσα στον «Μάγο του Οζ», κάτι που επίσης σχολιάστηκε αρνητικά από τους υποστηρικτές του πρόεδρου των ΗΠΑ.

Εκτός όμως της πολιτικής, ο κωμικός ηθοποιός χρησιμοποιεί τα σχέδια του για να σχολιάσει και κοινωνικά θέματα, όπως τον θάνατο του θεωρητικού φυσικού Stephen Hawking και τον «πόλεμο» που ξεκίνησε με το Facebook.