Βρέθηκε ανέκδοτο υλικό από την «Λάμψη» του Stanley Kubrick

the-shining
ΠΕΜΠΤΗ, 22 ΜΑΡΤΙΟΥ 2018

Ο Αμερικανός σκηνοθέτης είχε καταστρέψει όλο το «κομμένο» υλικό μετά το τελικό μοντάζ του κλασικού θρίλερ.

O ιταλικός οίκος δημοπρασιών Aste Bolaffi ετοιμάζεται να βγάλει στο σφυρί πολλά προσωπικά αντικείμενα του Emilio D' Alessandro, ο οποίος εργάστηκε σε πολλές ταινίες του Stanley Kubrick. Ανάμεσα στα αντικείμενα υπάρχουν πολλά props από το «Full Metal Jacket», το κοτλέ σακάκι που φόρεσε ο Jack Nicholson στην «Λάμψη», καθώς και η κλακέτα της τελευταίας ταινίας του Kubrick, το «Μάτια Ερμητικά Κλειστά».

Αυτό όμως που ξεχωρίζει είναι μια extended κόπια της «Λάμψης». Σύμφωνα με την περιγραφή, η συγκεκριμένη έκδοση της ταινίας περιλαμβάνει μια σκηνή όπου η Wendy (την οποία υποδύεται η Shelley Alexis Duvall) κρατάει τον Danny (Danny Lloyd). Ο Kubrick φέρεται να κατέστρεψε όλο το υλικό που δεν χρησιμοποιήθηκε μετά το τελικό μοντάζ, οπότε η συγκεκριμένη έκδοση του D' Alessandro έχει ιδιαίτερο ενδιαφέρον.

Reuters

Ο Stanley Kubrick πέθανε τον Μάρτιο του 1999.

Αξίζει να σημειωθεί πως πέρσι βρέθηκε μια άλλη εκδοχή της «Λάμψης», όπου υπάρχει σκηνή με την Wendy και τον Danny να αναρρώνουν στο νοσοκομείο μετά τα τρομακτικά γεγονότα που όλοι θυμόμαστε από την ταινία. Δεν είναι ξεκάθαρο εάν οι δυο ανέκδοτες σκηνές συνδέονται, αλλά ο «τυχερός» που θα αποκτήσει την έκδοση του D' Alessandro θα είναι σε θέση να το διαπιστώσει.

Σύμφωνα με τους εκτιμητές του οίκου δημοπρασιών, η ταινία αναμένεται να πουληθεί για περίπου 3.000 ευρώ. Η δημοπρασία θα πραγματοποιηθεί στις 27 Μαρτίου στο Τορίνο και μπορείτε να βρείτε τον αναλυτικό κατάλογο στην επίσημη ιστοσελίδα του οίκου.