Ο σκηνοθέτης του «Εξορκιστή» παρακολούθησε εξορκισμό στο Βατικανό

the-exorcist
ΠΕΜΠΤΗ, 22 ΜΑΡΤΙΟΥ 2018

Το νέο ντοκιμαντέρ του William Friedkin εστιάζει στο έργο του πραγματικού εξορκιστή της Καθολικής Εκκλησίας.

Ο William Friedkin, σκηνοθέτης της κλασσικής ταινίας τρόμου «Ο εξορκιστής», ετοιμάζει ένα νέο ντοκιμαντέρ για τον πάτερ Gabriele Amorth, τον εξορκιστή του Βατικανού, ο οποίος πέθανε τον Σεπτέμβριο του 2016. Το ντοκιμαντέρ με τίτλο «The Devil and Father Amorth» θα κάνει την πρεμιέρα του στους αμερικάνικους κινηματογράφους τον Απρίλιο.

Για τις ανάγκες του ντοκιμαντέρ, ο σκηνοθέτης παρακολούθησε τον Amorth να πραγματοποιεί έναν εξορκισμό σε μια Ιταλίδα γυναίκα. «Ήταν τρομακτικό. Αρχικά φοβόμουν για το τι μπορεί να συμβεί και μετά ένιωθα μεγάλη συμπόνοια για τον πόνο και τα βάσανα αυτή της γυναίκας, το οποίο είναι προφανές στην ταινία» σχολίασε στο Variety ο Friedkin.

REX

O Gabriele Amorth φέρεται να είχε πραγματοποιήσει δεκάδες χιλιάδες εξορκισμούς.

Σύμφωνα με τον σκηνοθέτη, κατάφερε να παρακολουθήσει τον εξορκισμό επειδή ο Amorth ήταν θαυμαστής του «Εξορκιστή». «Νομίζω εμφανίστηκα σε μια περίοδο που ήθελε ο κόσμος να έχει επίγνωση του έργου του επειδή ήθελε το Βατικανό να εκπαιδεύσει περισσότερους εξορκιστές» εξήγησε στην συνέχεια ο Friedkin, συμπληρώνοντας πως ο Amorth τον θεωρούσε ως τον κατάλληλο άνθρωπο να του δώσει απαραίτητη δημοσιότητα.

REX/Shutterstock

Ο William Friedkin έχει βραβευτεί με Όσκαρ και Χρυσή Σφαίρα για την σκηνοθεσία της ταινίας «Ο άνθρωπος από τη Γαλλία».

Πρόσφατα ο σκηνοθέτης αποκάλυψε, μέσω Twitter,  τις σκέψεις του αναφορικά με την χρησιμότητα των εξορκισμών και κατά πόσο πιστεύει σε αυτούς. «Δεν ξέρω τίποτα περισσότερα από εσάς. Αλλά επειδή δεν γνωρίζω κάτι, δεν σημαίνει ότι υπάρχει ή δεν υπάρχει. Απλά δεν ζω την ζωή μου ως σκεπτικιστής» δήλωσε ο Friedkin.

Δείτε το τρέιλερ της ταινίας