«Eξαιρετικά υψηλά» επίπεδα fentanyl στο σώμα του Prince

prince Stephen Chernin
ΤΡΙΤΗ, 27 ΜΑΡΤΙΟΥ 2018

Στο φως νέα στοιχεία για τις συνθήκες θανάτου του εμβληματικού τραγουδιστή.

Τα αποτελέσματα της τοξικολογικής έρευνας που έγινε μετά τον θάνατο του Prince δείχνουν πως ο καλλιτέχνης είχε «εξαιρετικά υψηλά» επίπεδα fentanyl στον οργανισμό του. Ο Prince πέθανε σε ηλικία 57 ετών τον Απρίλιο του 2016, με τον θάνατό του να αποδίδεται σε υπερβολική δόση οπιούχων ναρκωτικών.

Σύμφωνα με το αντίγραφο της τοξικολογικής έρευνας που εξασφάλισε το Associated Press, βρέθηκε τεράστια συγκέντρωση της συγκεκριμένης ουσίας, η οποία φαίνεται πως προκάλεσε τον θάνατο του Prince. Το fentanyl θεωρείται 75 φορές πιο ισχυρό από την μορφίνη και χρησιμοποιείται κυρίως ως παυσίπονο ή για αναισθησία. «Η ποσότητα στο αίμα του ήταν εξαιρετικά υψηλή, ακόμα και για κάποιον ασθενή με χρόνιους πόνους που χρησιμοποιεί επιθέματα fentanyl» σχολίασε ο Dr. Lewis Nelson του Rutgers New Jersey Medical School.

AP / Jeff Baenen

O Prince βρέθηκε νεκρός στο σπίτι του στο Paisley Park, το οποίο πλέον έχει μετατραπεί σε μουσείο αφιερωμένο στην ζωή και το έργο του.

Η συγκέντρωση fentanyl στο αίμα του Prince ήταν 67,8 μικρογραμμάρια ανά λίτρο, με συγκεντρώσεις από τρία έως 58 μικρογραμμάρια ανά λίτρο να έχουν θεωρηθεί ως θανατηφόρες στο παρελθόν. Παράλληλα, ο Prince είχε 450 μικρογραμμάρια ανά κιλό στο συκώτι του, όπου συγκεντρώσεις άνω των 69 μικρογραμμαρίων θεωρούνται επικίνδυνες. Η ιατροδικαστική έρευνα έδειξε πως ο καλλιτέχνης είχε μια ενδεχόμενα θανατηφόρα ποσότητα fentanyl στο στομάχι του.

Ο επικεφαλής των ερευνών σχολίασε πως εξετάζει τα αποτελέσματα των εξετάσεων, ώστε να αποφασίσει εάν θα απαγγελθούν κατηγορίες. Μετά τον θάνατο του Prince στο σπίτι του βρέθηκαν τεράστιες ποσότητες ισχυρών φαρμάκων, για τα οποία δεν είχε συνταγή.