Η Apple θα επενδύσει 1 δισ. δολάρια σε νέες τηλεοπτικές παραγωγές

apple-logo Chen Zhongqiu
ΤΡΙΤΗ, 27 ΜΑΡΤΙΟΥ 2018

Παρά την τεράστια επένδυση, ανώτατο στέλεχος παραδέχεται πως «δεν έχουν ιδέα» από δημιουργία σειρών.

Έχοντας αλλάξει για τα καλά τις αγορές της μουσικής και των τηλεπικοινωνιών με τα iPod και iPhone, η Apple έχει βάλει στόχο να αφήσει το στίγμα της στον χώρο του online streaming, όπου ήδη μεγαλουργούν τον Netflix, το Amazon και το Hulu. Τον τελευταίο χρόνο, ο τεχνολογικός κολοσσός έχει εξασφαλίσει συνεργασίες με την Reese Witherspoon, τον Damien Chazelle και τον Steven Spielberg.

Παρά όμως τα σημαντικά βήματα και τα ηχηρά ονόματα, οι υπεύθυνοι της Apple ομολογούν πως «δεν έχουν ιδέα» από δημιουργία τηλεοπτικών παραγωγών. Ο διευθυντής της Apple, Eddy Cue, εμφανίστηκε στο πρόσφατο SXSW, όπου εξήγησε πως η εταιρεία έχει «ελάχιστα» πράγματα να συνεισφέρει στο δημιουργικό κομμάτι. Στη συνέχεια, όμως, o Cue τόνισε: «Ξέρουμε πώς να δημιουργήσουμε εφαρμογές, ξέρουμε πώς να διανέμουμε, ξέρουμε πώς να εμπορευόμαστε».

Invision/AP / John Salangsang

H Reese Witherspoon έχει συμφωνήσει με την Apple για πολλαπλές συνεργασίες.

Για τον λόγο αυτό η Apple προσέλαβε τους πρώην προέδρους της Sony Pictures Television, Zack Van Amburg και Jamie Erlicht για να τρέξουν την Apple Worldwide Video. Υπό την καθοδήγηση των Van Amburg και Erlicht, το στούντιο της Apple έχει αναπτύξει τμήματα για την παραγωγή δραματικών, παιδικών, λατινοαμερικάνικων και ευρωπαϊκών παραγωγών. Παράλληλα, οι συμφωνίες με τα μεγάλα ονόματα – όπως την Witherspoon, τον Spielberg, την Anniston κτλ - πιστώνονται στους δύο πρόεδρους.

Αρχικά η Apple είχε θέσει ένα μπάτζετ ενός δισεκατομμυρίου δολαρίων για τις πρώτες παραγωγές streaming, αλλά το πιθανότερο είναι να το υπερβεί, αφού πολλά μεγάλα ονόματα από τον χώρο του θεάματος βλέπουν πλέον με καλό μάτι το ενδεχόμενο μιας συνεργασίας. Εφόσον θέλει να ανταγωνιστεί το Netflix – το οποίο φέτος θα επενδύσει περίπου 8 δισεκατομμύρια δολάρια σε πρωτότυπες παραγωγές – η Apple θα πρέπει να προσελκύσει ακόμα μεγαλύτερα ονόματα, αφού πλέον καραδοκεί και η Disney.