Πωλείται το οσκαρικών προδιαγραφών σπίτι του Guillermo Del Toro

guillermo-5
ΠΕΜΠΤΗ, 29 ΜΑΡΤΙΟΥ 2018

O πρόσφατα βραβευμένος με Όσκαρ καλύτερης ταινίας (και σκηνοθεσίας) δημιουργός, Guillermo Del Toro αποφάσισε να πουλήσει το σπίτι του, να το φωτογραφήσει και να το αποχωριστεί. Μήπως να ρίξουμε κι εμείς μια ματιά; Της Σάντυς Τσαντάκη.

Φανταστείτε ένα παλάτι στα πρότυπα του Χόλιγουντ, με σκηνοθετικά «ευρήματα». Δηλαδή; Μια έπαυλη χτισμένη στο βουνό, στο Agoura Hills, στην Καλιφόρνια, που βγαίνει προς πώληση για 2.195 εκατομμύρια δολάρια.

Ο σκηνοθέτης του φιλμ «The Shape of Water», μόλις λίγους μήνες μετά την βράβευσή του, θέλει να αλλάξει σπίτι και σκηνικό, με ένα σπίτι που μετρά πέντε κρεβατοκάμαρες και τέσσερα μπάνια, έτσι για να ανανεωθεί.

Λέγεται πώς είχε αγοράσει το σπίτι το 2010 για 1.6 εκ. δολάρια, οπότε μάλλον κερδισμένος θα βγει. Το σπίτι διαθέτει αρχιτεκτονική από τη δεκατία του 80, πελώριο χολ, τεράστιο σαλόνι με υπερμεγέθη παράθυρα-μπαλκόνια και άπλετο φως από παντού.

Ένας μικρός παράδεισος δηλαδή. Μικρός, τρόπος του λέγειν, αφού το οικόπεδο ξεπερνά τα 18.000 τ.μ. Και, βεβαίως, πίσω ακριβώς, για να υπάρχει και το στοιχείο της ιδιωτικότητας, βρίσκεται ο κήπος με την πισίνα και το spa.

Η κουζίνα είναι δίπλα στην τραπεζαρία, μαζί με ένα γενναιόδωρο δωμάτιο ψυχαγωγίας, με μαρμάρινο τζάκι, ξύλινες λεπτομέρειες και μπαρ μέσα στο νερό.

Στον πάνω όροφο είναι οι κρεβατοκάμαρες, με έξτρα δωμάτια-ντουλάπες και μπανιέρες που θυμίζουν μίνι πισίνα, για να επιβεβαιώσει και τον τίτλο της ταινίας «The Shape of Water». Όταν μάθουμε ποια θα είναι η επόμενη ταινία, θα καταλάβουμε και πώς θα μοιάζει το καινούργιο σπίτι που οραματίζεται.

ΣΑΝΤΥ ΤΣΑΝΤΑΚΗ
www.sandytsantaki.com