O Superman προετοιμάζει το έδαφος και για τους άλλους υπερ-ήρωες

o-superman-proetoimazei-to-edafos-kai-gia-tous-allous-uper-iroes

Φωτογραφία:ΙΜDb. Σκηνή από την ταινία «Μan of steel»

ΤΕΤΑΡΤΗ, 28 ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ 2012

Ο Superman θα επιστρέψει στη μεγάλη οθόνη σε λίγους μήνες και όπως δείχνουν οι εξελίξεις στο Χόλιγουντ σύντομα δεν θα είναι μόνος του αλλά ενδεχομένως θα κάνει «παρέα» με άλλους υπερ-ήρωες.

Με αφορμή το επερχόμενο blockbuster «Μan of steel», στο οποίο θα δούμε τον Henry Cavill στο ρόλο του Superman, ο σκηνοθέτης της ταινίας, Zack Snyder αποκάλυψε σε πρόσφατη συνέντευξή του το ανανεωμένο ενδιαφέρον της Warner Bros για την παραγωγή «Justice League».

Η δεύτερη αυτή ταινία έχει προγραμματιστεί για το 2015 και θα δείχνει σε μία και μόνο περιπέτεια τον Batman, τον Superman, τον Green Lantern, τον Flash και άλλους δημοφιλείς υπερ-ήρωες να μάχονται ενάντια στις δυνάμεις του Κακού. Με αυτή την έννοια, το «Man of steel» το οποίο έχει την υποστήριξη του Christofer Nolan στην παραγωγή (του πατέρα του νέου Σκοτεινού Ιππότη) είναι πολύ πιθανό να προετοιμάσει το έδαφος στο box office και για τους επόμενους υπερ-ήρωες.

Πολλοί πιστεύουν ότι μια σειρά ταινιών συνδεδεμένες με το σύμπαν της DC comics είναι πιθανό να ξεκινήσουν, με αφετηρία τον νέο Superman του Ζack Snyder. Σε σχετική ερώτηση ο σκηνοθέτης προσπάθησε να μην αποκαλύψει πολλές πληροφορίες: «Δεν ξέρω πώς θα χειριστούν το θέμα του Justice League. Ειλικρινά δεν ξέρω. Όμως η ταινία Man of Steel υπάρχει και ο Superman βρίσκεται σε αυτή». Όσο για το αν ο κολοσσός της Warner Bros σχεδιάζει να «επεκταθεί» σε ένα ευρύτερο κινηματογραφικό σύμπαν με υπερ-ήρωες, ο Snyder δήλωσε: «Πώς θα μπορούσα να το απαντήσω αυτό; Δεν μπορώ πραγματικά να πω κάτι, επειδή θα χαλούσε σε μεγάλο βαθμό την έκπληξη».

Άφησε όμως να εννοηθεί ότι το στούντιο τον έχει εμπιστευτεί για να κρατήσει «ζωντανούς» τους δημοφιλείς αυτούς χαρακτήρες. Προς το παρόν μπορούμε να είμαστε σίγουροι τυπικά μόνο για το «Man of steel» που θα φτάσει στις κινηματογραφικές αίθουσες του χρόνου το καλοκαίρι. Εκτός από τον Henry Cavill στον πρωταγωνιστικό ρόλο θα δούμε την Amy Admas στο πλευρό του ως Lois Lane, τον Russell Crowe ως Jor-El και τον Κevin Costner στο ρόλο του θετού του πατέρα, Jonathan Kent. Αν πιστέψουμε όσα δηλώνει ο Snyder, η νέα αυτή εκδοχή του Superman θα είναι δοσμένη όσο το δυνατόν πιο ρεαλιστικά-μολονότι δύσκολα μπορούμε να μιλήσουμε για ρεαλισμό σε μια περιπέτεια φαντασίας…