Τι να προσέχετε πριν πιείτε τσάι

prasino-tsai
ΠΕΜΠΤΗ, 26 ΑΠΡΙΛΙΟΥ 2018

Το πράσινο τσάι είναι ένα σούπερ ευεργετικό, αντιοξειδωτικό και ενυδατικό ρόφημα. Έχει, όμως, και κάποια αρνητικά που πρέπει να γνωρίζετε.

Μπορεί να επηρεάσει την απορρόφηση σιδήρου
Οι τανίνες του πράσινου τσαγιού μπορεί να μειώσουν την απορρόφηση του σιδήρου από τα τρόφιμα, γι’ αυτό η κατανάλωσή του μαζί με τα γεύματα θα πρέπει να αποφεύγεται. Αν σας αρέσει να πίνετε πράσινο τσάι μαζί με τα γεύματα σας, θα πρέπει να καταναλώνετε τροφές πλούσιες σε σίδηρο και βιταμίνη C, που βοηθούν στην πρόληψη της αναιμίας.

Μπορεί να αλληλεπιδράσει με άλλα φάρμακα
Διεγερτικά φάρμακα τα οποία επιταχύνουν τη λειτουργία του νευρικού συστήματος δεν πρέπει να συνοδεύονται μαζί με το πράσινο τσάι, καθώς η καφεΐνη του επιταχύνει τη λειτουργία του νευρικού συστήματος ούτως ή αλλιώς και η περαιτέρω ενίσχυσή του μπορεί να προκαλέσει επιπτώσεις, όπως ζάλη, αυξημένη αρτηριακή πίεση και αυξημένο καρδιακό ρυθμό.

Μπορεί να ερεθίσει το στομάχι
Αν το καταναλώνετε σε ποσότητα 2-3 φλιτζάνια την ημέρα, δεν έχετε πρόβλημα. Η υπερκατανάλωση, όμως, και με άδειο στομάχι μπορεί να οδηγήσει σε ερεθισμούς, καθώς οι τανίνες του αυξάνουν τα οξέα του στομάχου, προκαλώντας μια σειρά από ανεπιθύμητες ενέργειες, όπως δυσκοιλιότητα, εμετό, ναυτία.