Έρχονται οι φράουλες με τα οφέλη τους

fraoules
ΤΡΙΤΗ, 24 ΑΠΡΙΛΙΟΥ 2018

Το πιο γλυκό και όμορφο φρούτο έφτασε στην εποχή του για να μας δώσει την τέλεια επιλογή για υγιεινό επιδόρπιο.

Θέλετε κάτι γλυκό; Φάτε φράουλες! Έχουν γλυκιά και δροσερή γεύση, μόνο με 47 θερμίδες σε ποσότητα ενός φλιτζανιού, «άπειρη» βιταμίνη C που ξεπερνά τη συνιστώμενη ημερήσια δόση, φυτικές ίνες, μαγνήσιο, ασβέστιο, σίδηρο και κάλιο. Ό,τι πρέπει για τις λιγούρες μας για γλυκό, που δεν θα δυσκολέψουν τη σχέση μας με τη ζυγαριά και θα μας κάνουν καλό, με πολλούς τρόπους. Συγκεκριμένα:

-Περιέχουν αντιοξειδωτικά, όπως φλαβονοειδή, που εμποδίζουν την αύξηση της κακής χοληστερίνης, που βουλώνει τις αρτηρίες οδηγώντας σε καρδιαγγειακές παθήσεις.

-Ενισχύουν την αντιφλεγμονώδη δράση του οργανισμού, προωθώντας την υγεία της καρδιάς.

-Κάνουν καλό στη μνήμη, χάρη στη φισετίνη τους, ένα φυσικό φλαβονοειδές που ενεργοποιεί τα αντίστοιχα μονοπάτια του εγκεφάλου. Φροντίστε να καταναλώνετε 2 μερίδες φράουλες τη μέρα, τώρα που βρίσκονται στην εποχή τους.

-Διατηρούν το δέρμα καθαρό και χωρίς ρυτίδες για περισσότερο χρόνο από το αναμενόμενο, χάρη στα αντιοξειδωτικά και τη βιταμίνη C, που έχουν αντιγηραντικές ιδιότητες.

-Έχουν αντικαρκινικές ιδιότητες, αφού τα αντιοξειδωτικά τους έχουν την ιδιότητα να εμποδίζουν την ανάπτυξη των καρκινικών κυττάρων, ενώ και η ίδια η βιταμίνη C, δίνει την ώθηση που χρειάζεται το ανοσοποιητικό για να καταπολεμήσει τα καρκινικά κύτταρα.

Πώς να τις καταναλώσετε
Εκτός από σκέτες, μπορείτε να τις προσθέσετε στη βρώμη σας, στην κόκκινη σάλτσα για έξτρα γλυκύτητα και βιταμίνη C, στην πράσινη σαλάτα σας, ακόμη και στο σάντουιτς με τυρί κρέμα.