H Mariah Carey μιλά ανοιχτά για την διπολική διαταραχή που αντιμετωπίζει

mariah-carey Mario Anzuoni
ΠΕΜΠΤΗ, 12 ΑΠΡΙΛΙΟΥ 2018

«Αναζήτησα θεραπεία και κάνω ξανά αυτό που αγαπώ», είπε χαρακτηριστικά στέλνοντας μήνυμα αισιοδοξίας σε όσους έχουν παρόμοια προβλήματα ψυχικής υγείας.

Η Mariah Carey έδωσε μια εις βάθος συνέντευξη στο περιοδικό People για τα προβλήματα ψυχικής υγείας που έχει αντιμετωπίσει, ενώ αποκάλυψε ότι έχει διαγνωστεί με διπολική διαταραχή το 2001, όταν και νοσηλεύτηκε μετά από σωματική και ψυχική κατάρρευση.

«Μέχρι πρόσφατα ζούσα στην άρνηση και την απομόνωση, σε μόνιμο φόβο ότι κάποιος θα με αποκαλύψει. Ήταν πολύ βαρύ φορτίο για να κουβαλήσω και απλά δεν μπορούσα να το κάνω πια. Αναζήτησα και έλαβα θεραπεία, έβαλα θετικούς ανθρώπους γύρω μου και κάνω ξανά αυτό που αγαπώ: να γράφω τραγούδια και να φτιάχνω μουσική» δήλωσε η Carey.

Αρχικά, η 48χρονη τραγουδίστρια νόμιζε πως έπασχε από κάποια διαταραχή ύπνου, αλλά στη συνέχεια υποπτεύθηκε πως δεν ήταν «κανονική αϋπνία», αλλά κάτι πιο σοβαρό. «Δεν ήμουν καθόμουν άγρυπνη να μετράω πρόβατα. Δούλευα, δούλευα, δούλευα. Ήμουν ευερέθιστη και συνεχώς φοβόμουν ότι θα απογοητεύσω κόσμο. Όπως προκύπτει, βίωνα μια μορφή μανίας» εξήγησε η τραγουδίστρια.

Στη συνέχεια, η Carey εντόπισε το αίσθημα αδυναμίας στα καταθλιπτικά επεισόδια που βίωσε. «Ένιωθα τόσο μόνη και στενοχωρημένη, ακόμα και ένοχη που δεν έκανα αυτό που έπρεπε να κάνω για την καριέρα μου». Σύμφωνα με τη διάγνωση που έλαβε, η Carey πάσχει από διπολική διαταραχή τύπου 2, η οποία χαρακτηρίζεται από καταθλιπτικά επεισόδια.

«Βρίσκομαι σε ένα πολύ καλό σημείο τώρα και μπορώ να μιλήσω άνετα για τον αγώνα μου» υπογράμμισε η τραγουδίστρια, εκφράζοντας την ελπίδα πως η δημοσιοποίηση της περίπτωσής της θα βοηθήσει να εξαλειφθεί το στίγμα σχετικά με την ασθένεια και να μπορέσει περισσότερος κόσμος να αναζητήσει την βοήθεια που χρειάζεται. Όπως εξήγησε, άλλωστε, η ψυχική ασθένεια «δεν πρέπει να σε ορίζει και αρνούμαι να την αφήσω να με ορίζει και να με ελέγχει».