Προς έκδοση το βιβλίο που έβαλε τις βάσεις για τον «Άρχοντα των Δαχτυλιδιών»

the-fall-of-gondolin-Jrr-tolkien
ΠΕΜΠΤΗ, 12 ΑΠΡΙΛΙΟΥ 2018

Ο J.R.R. Tolkien έγραψε το «The Fall of Gondolin» με πρωταγωνιστή έναν απρόθυμο ήρωα στον μαγικό κόσμο της Μέσης Γης.

Μετά το «Beren and Lúthien» και την επερχόμενη φιλόδοξη (και πανάκριβη) τηλεοπτική σειρά από το Amazon, οι λάτρεις του J.R.R. Tolkien σύντομα θα έχουν την ευκαιρία να απολαύσουν την ιστορία που έγραψε στη Μέση Γη και που έθεσε της βάσεις για τον «Άρχοντα των Δαχτυλιδιών».

Το «The Fall Of Gondolin», το οποίο θα εκδοθεί τον Αύγουστο από την HarperCollins, αποτελεί «πρίκουελ» στην κεντρική ιστορία της σειράς του Tolkien και διαδραματίζεται πριν την άνοδο του Sauron. Σύμφωνα με τον βιογράφο του Tolkien, John Garth, ο Βρετανός συγγραφέας έγραψε την ιστορία όταν ανάρρωνε από τα τραύματα του μετά τη Μάχη του Σομμ.

AP

Ο J.R.R. Tolkien έγραψε την ιστορία του «The Fall of Gondolin» μετά την Μάχη του Σομμ στην Γαλλία το 1916.

Το βιβλίο αποτελεί στην ουσία έναν «οδηγό» για τα βιβλία που έγραψε στη συνέχεια, καθώς περιλαμβάνει πολλά από τα γνώριμα κεντρικά στοιχεία και θεματικές, όπως έναν απρόθυμο ήρωα, παντοδύναμους σατανικούς μάγους και μυθικά τέρατα όπως τα ορκ. Ο Morgoth από το «Σιλμαρίλλιον» αποτελεί ένα από τα κεντρικά πρόσωπα του νέου βιβλίου καθώς επιχειρεί να κατακτήσει την κρυφή πόλη Gondolin.

Όπως άλλα βιβλία του Tolkien που κυκλοφόρησαν μετά τον θάνατό του, έτσι και το «Fall of Gondolin» κυκλοφορεί υπό την επιμέλεια του 93χρονου γιου του Christopher Tolkien, ενώ η εικονογράφηση είναι του Alan Lee. Όπως σημειώνει στην εισαγωγή του βιβλίου, πρόκειται για το τελευταίο βιβλίο που επιμελείται από τα ανέκδοτα γραπτά του πατέρα του.