Οι εκτελεστές της μεγάλης οθόνης

oi-ektelestes-tis-megalis-othonis

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ, 30 ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ 2012

Ήδη από τη δεκαετία του ’50, το Hollywood άρχισε να γοητεύεται από τον κόσμο της παρανομίας, και ειδικότερα των πληρωμένων δολοφόνων. Από το κλασικό «Strangers on a Train» του Alfred Hitchcock, μέχρι την σημερινή… pop εκδοχή τους, έχουν γυριστεί πολλές ταινίες με εκτελεστές σε πρωταγωνιστικούς ρόλους. Το click@Life συγκέντρωσε και σας παρουσιάζει τους 10 καλύτερους.

George Clooney- The American (2010)

Στην τελευταία του αποστολή στην Ιταλία, ο επαγγελματίας εκτελεστής, George Clooney, ερωτεύεται και αυτό απειλεί, όχι μόνο τη δουλειά αλλά και τη ζωή του. Μολονότι η ταινία διαφημίστηκε ως περιπέτεια, στην πραγματικότητα πρόκειται για μία ήρεμη, μάλλον κοινωνική, ταινία με ελάχιστες στιγμές δράσης.

Bruce Willis - O μαφιόζος της διπλανής πόρτας (2000)

Ο επικηρυγμένος εκτελεστής (Bruce Willis) μετακομίζει στα προάστια, αλλά για κακή του τύχη αναγνωρίζεται από τον οδοντίατρο γείτονά του, Matthew Perry, ο οποίος θέλει να τον καταδώσει. Όποιος είπε ότι, οι δολοφόνοι είναι μόνο για θρίλερ, προφανώς δεν έχει δει αυτήν την απολαυστική μαύρη κωμωδία. Τόσο απολαυστική μάλιστα που ο Jimmy «The Tulip» Tudeski, όπως ήταν το όνομα του μαφιόζου Bruce Willis, επέστρεψε στις κινηματογραφικές αίθουσες με το sequel 4 χρόνια αργότερα.

Chloë Grace Moretz- Kick-ass (2010)

Πραγματική επαγγελματίας, αφού ο πατέρας της την εκπαιδεύει από τα γεννοφάσκια της, και αθυρόστομη, όσο δεν πάει, η μικρή ninja (Chloë Grace Moretz) δεν… κολλάει πουθενά. Ο ρόλος της αποτελεί φόρο τιμής στα ιαπωνικά καρτούν με μαθήτριες- δολοφόνους, τύπου Kill Bill. Το sequel του Kick-ass αναμένεται το 2013, οπότε δεν θα αργήσουμε να την απολαύσουμε ακόμα μια φορά στη μεγάλη οθόνη.

Angelina Jolie- Wanted (2008)

Η Angelina Jolie μας έχει συνηθίσει σε ρόλους «θανατηφόρου θηλυκού». Μπορεί το σενάριο της ταινίας να μη συγκαταλέγεται στα θετικά της ταινίας, η εκρηκτική παρουσία της Α. Jolie όμως, είναι σίγουρα το δυνατό όπλο της.

Pierce Brosnan- The matador (2005)

Ο Pierce Brosnan διώχνει την εικόνα του ατσαλάκωτου Bond και μετατρέπεται σε έναν μοναχικό εκτελεστή, που σε μια περίοδο προσωπικής κρίσης «φορτώνεται» σε έναν παλιό του γνωστό, με τον οποίο είχαν γνωριστεί τυχαία στο Μεξικό.

Anne Parillaud-Nikita (1990)

Η εικοσάχρονη Nikita (Anne Parillaud), καταδικασμένη για τη δολοφονία ενός αστυνομικού, έχει μια δεύτερη ευκαιρία, όταν οι μυστικές υπηρεσίες της προτείνουν να σκοτώνει για λογαριασμό τους. Όταν όμως ερωτεύεται, όλα αλλάζουν. Μια δυνατή γαλλική ταινία σε σκηνοθεσία του έμπειρου «hitman», Luc Besson.

Jean Reno- Leon (1994)

H σχέση πατέρα – κόρης, που αναπτύσσεται ανάμεσα στον επαγγελματία δολοφόνο Léon (Jean Reno) και την έφηβη Matilda( Natalie Portman, στην πρώτη κινηματογραφική της εμφάνιση) όταν αυτή μένει ορφανή και βρίσκει «καταφύγιο» στο σπίτι του Léon, είναι η μεγάλη επιστροφή, 4 χρόνια μετά τη Nikita, του Luc Besson, ο οποίος αυτή τη φορά επιστρατεύει τον Gary Oldman, ως διεφθαρμένο αστυνομικό και…αγγλόφωνο «σενάριο».

Tom Cruise -Η διαδρομή (2004)

Ο Tom Cruise είναι ένας επαγγελματίας εκτελεστής, που μισθώνει ένα ταξί για τη μεταφορά του εν ώρα «εργασίας». Ένα ομολογουμένως, καλοστημένο θρίλερ με τον εκτελεστή, Tom Cruise και τον ταξιτζή, Jamie Foxx, σε δυνατές ερμηνείες.

Samuel L. Jackson- Pulp Fiction (1994)

Ίσως ο πιο cool εκτελεστής, που έχει περάσει από την μεγάλη οθόνη. Ο Samuel L. Jackson αποδίδει τον «ταραντινικό» χαρακτήρα, όπως ακριβώς πρέπει, πετυχαίνοντας μια ερμηνεία που τον καθιέρωσε στο καλλιτεχνικό στερέωμα. Όπλα του; Το πιστόλι του και η βίβλος.

Javier Bardem- Καμιά Πατρίδα για τους Μελλοθάνατους (2007)

Ο Anton Chigurh (Javier Bardem) είναι ένας ψυχοπαθής, που κυνηγώντας χρήματα, κλεμμένα από τη Μαφία προκειμένου να τα επιστρέψει, δε διστάζει να σκοτώσει ό,τι κι όποιον βρεθεί στο πέρασμά του. Ο Javier Bardem, στο ρόλο που του χάρισε το Oscar και το …χειρότερο κούρεμα της καριέρας του, απλά είναι εξαιρετικός.

Φωτογραφίες: www.imdb.com

ΝΑΝΤΙΑ ΚΑΚΛΗ