Φτιάξτε τα τέλεια αυγά σκραμπλ στο σπίτι με tips από διεθνείς σεφ

auga-skrampl-scrambled
ΠΕΜΠΤΗ, 26 ΜΑΡΤΙΟΥ 2020

Όσοι αγαπούν τα αυγά, σίγουρα τα λατρεύουν και στη σκραμπλ μορφή τους. Δεν είναι, όμως, πάντα τόσο εύκολο να τα «πετύχουμε». Με την καραντίνα, όμως, έχουμε τον χρόνο να προσπαθήσουμε, με τη βοήθεια συμβουλών από διεθνείς σεφ.

Μην προσθέσετε τίποτα
Όσο κι αν σας φαίνεται περίεργο, η Martha Stewart πιστεύει ότι αν έχουμε πραγματικά καλά αυγά, δεν χρειάζεται τίποτα άλλο. Οι πιο σημαντικοί παράγοντες για την… ντίβα της οικοκυρικής είναι η χαμηλή θερμοκρασία και η συνεχής κίνηση. Για να σας βγουν ιδανικά, πρέπει συνεχώς να χτυπάτε τα αυγά από τη στιγμή που θα τα ρίξετε στο βουτυρωμένο τηγανάκι σας.

O Gordon Ramsay χρησιμοποιεί crème fraîche
Ο γνωστός για την εκρηκτική προσωπικότητά του εντός και εκτός κουζίνας, βρετανός σεφ, Gordon Ramsay έχει τη δική του άποψη για τα αυγά σκραμπλ, στα οποία προσθέτει crème fraîche (γαλλική ολόπαχη κρέμα γάλακτος), για πιο κρεμώδες αποτέλεσμα, το οποίο σερβίρει πάνω σε φρυγανισμένο ψωμί. Όσοι έχουν δοκιμάσει τη συνταγή του, λένε ότι λιώνει στο στόμα…

wikipedia.org
Ο Jamie Oliver προτιμά αυγά ελευθέρας βοσκής
Άλλος ένας λάτρης των απλών σκραμπλ αυγών, ο διάσημος άγγλος σεφ χρησιμοποιεί μεγάλα βιολογικά αυγά από κότες ελευθέρας βοσκής και δεν χρησιμοποιεί πολλά υλικά. Το πιπέρι, βέβαια, δεν λείπει από αυτά, το οποίο το προσθέτει και όταν τα χτυπά και στο τέλος. Όπως αναφέρει και ο ίδιος, αν τα μαγειρέψουμε σωστά, δεν χρειάζεται ούτε κρέμα, ούτε γάλα.