Steven Spielberg, ο πιο πετυχημένος σκηνοθέτης όλων των εποχών

spielberg
ΤΕΤΑΡΤΗ, 18 ΑΠΡΙΛΙΟΥ 2018

Είναι ο πρώτος σκηνοθέτης του οποίου τα έσοδα των ταινιών σπάνε το φράγμα των 10 δισεκατομμυρίων δολαρίων.

Εκτός από ένας από τους πιο δημιουργικούς και καινοτόμους σκηνοθέτες της γενιάς του, ο Steven Spielberg πλέον θεωρείται και ο πιο πετυχημένος όλων των εποχών, αφού τα έσοδα των ταινιών του έχουν ξεπεράσει τα δέκα δισεκατομμύρια δολάρια. Βέβαια, αν αναλογιστεί κανείς πως ο Spielberg έχει την βάλει την υπογραφή του σε ταινίες όπως «Τα σαγόνια του καρχαρία», «Η διάσωση του στρατιώτη Ράιαν», «Η λίστα του Σίντλερ» και τις περιπέτειες του «Ιντιάνα Τζόουνς», τα νούμερα δεν πρέπει να εκπλήσσουν.

Μάλιστα, η διαφορά του από τους υπόλοιπους σκηνοθέτες της σχετικής λίστας που συνέταξε το Entertainment Weekly είναι τεράστια. Ο σκηνοθέτης της τριλογίας του «Άρχοντα των Δαχτυλιδιών», Peter Jackson, είναι στη δεύτερη θέση με συνολικά έσοδα 6,5 δισ. δολάρια, ενώ στην τρίτη θέση ο Michael Bay των «Transformers» με 6,4 δισ. δολάρια. Στη λίστα ακολουθούν ο James Cameron (6,1 δισ. δολάρια) και ο David Yates (5,3 δισ. δολάρια).

Η ταινία που έχει κάνει τη «μεγάλη διαφορά» για τον Spielberg είναι αναμφίβολα το «Jurassic Park», του οποίου τα συνολικά έσοδα κυμαίνονται στα 938,8 εκατομμύρια δολάρια. Στη δεύτερη θέση των ταινιών τού Spielberg με τις μεγαλύτερες εισπράξεις βρίσκεται το αμφιλεγόμενο «Ο Ιντιάνα Τζόουνς και το βασίλειο του κρυστάλλινου κρανίου» με 786,6 εκ. δολάρια και στην τρίτη το «Ε.Τ. ο εξωγήινος».

Στα μελλοντικά σχέδια του Spielberg συγκαταλέγονται ένα ριμέικ του «West Side Story», μια νέα ταινία με τον Ιντιάνα Τζόουνς, ενώ πάντοτε υπάρχει η περίπτωση για μια συνεργασία με τον Stephen King. Με τέτοια project, οι «ανταγωνιστές» του θα έχουν δύσκολο έργο για να τον προφτάσουν.