Νέα καλλιτεχνική εγκατάσταση και μουσική από τον Thom Yorke

thom-yorke Robb Cohen
ΠΕΜΠΤΗ, 19 ΑΠΡΙΛΙΟΥ 2018

Ο frontman των Radiohead θα πραγματοποιήσει μια solo περιοδεία στην Ευρώπη, από τον Μάιο μέχρι τον Ιούνιο.

Ο Thom Yorke των Radiohead έχει συνεργαστεί με τον συνθέτη Tarik Barri για την μουσική της νέας του οπτικοακουστικής καλλιτεχνικής εγκατάστασης «City Rats», η οποία θα παρουσιαστεί στο ινστιτούτο ήχου και μουσικής του Βερολίνου. Η μουσική που έγραψαν οι δυο θα παιχτεί από το ISM Hexadome, με κατασκευή με 54 ηχεία και έξι οθόνες, στο Martin Gropius Bau στην γερμανική πρωτεύουσα, το Σάββατο 21 Απριλίου.

«Όλοι οι ήχοι είναι ορατοί ως αντικείμενα στον τρισδιάστατο χώρο και η θέση της κάμερας καθορίζει τι ακούμε και που το ακούμε, οπότε όλες οι αρμονίες, φωνές, μελωδίες και ρυθμοί είναι το αποτέλεσμα της πτήσης μας στον χώρο» σημειώνουν οι δύο καλλιτέχνες για το έργο τους.

Πέραν της παγκόσμιας περιοδείας των Radiohead για το 2018 που ανακοινώθηκε πρόσφατα, τα μέλη του βρετανικού συγκροτήματος είναι ιδιαίτερα απασχολημένα με τα προσωπικά τους project. Ο Yorke έγραψε νέα μουσική για το soundtrack της ταινίας μικρού μήκους «Why Can’t We Get Along», μοιράστηκε ορισμένα solo τραγούδια και προετοιμάζεται για μια solo περιοδεία της Βρετανίας.

Ο κιθαρίστας Ed O’Brien από την άλλη θα κυκλοφορήσει τον πρώτο προσωπικό δίσκο φέτος, ο οποίος θα είναι επηρεασμένος από το καρναβάλι της Βραζιλίας. Σύμφωνα με τον O’Brien, στον δίσκο θα συνεργαστεί με τους παραγωγούς Flood και Catherine Marks, τον συνεργάτη του David Bowie Omar Hakim και το συνθέτη του Michael Jackson Nathan East.

Δείτε ένα preview