Έτοιμος να αποσυρθεί από την ηθοποιία ο Nicolas Cage

nicolas-cage Carlo Allegri
ΔΕΥΤΕΡΑ, 23 ΑΠΡΙΛΙΟΥ 2018

Ο βραβευμένος με Όσκαρ ηθοποιός σκοπεύει να αφοσιωθεί στη σκηνοθεσία «σε τρία ή τέσσερα χρόνια».

Ο Nicolas Cage αποκάλυψε πως σύντομα σκοπεύει να αποσυρθεί από την ηθοποιία, με στόχο να εστιάσει στη σκηνοθεσία. Ο Αμερικάνος ηθοποιός είχε κάνει το σκηνοθετικό του ντεμπούτο το 2002 με την δραματική ταινία «Sonny», στην οποία πρωταγωνίστησαν οι James Franco, Brenda Blethyn, Mena Suvari και Harry Dean Stanton.

«Τώρα είμαι κυρίως ερμηνευτής ταινιών, θα συνεχίσω να το κάνω αυτό για τρία ή τέσσερα χρόνια ακόμα και θα ήθελα να εστιάσω περισσότερο στη σκηνοθεσία» δήλωσε ο Cage στο The Blast.

O Cage, του οποίου το πραγματικό όνομα είναι Nicolas Coppola, έκανε το κινηματογραφικό ντεμπούτο του στην ταινία «Πλακατζήδες και μπουμπούκια» της Amy Heckerling το 1982 και έγινε γνωστός πέντε χρόνια αργότερα με τον ρόλο στο «Arizona junior» των Joel και Ethan Coen. Το 1995 κέρδισε το βραβείο Όσκαρ Α' ανδρικού ρόλου για την ερμηνεία του στην δραματική ταινία «Αφήνοντας το Λας Βέγκας» του Mike Figgis.

Ο Cage κέρδισε ένα Όσκαρ για την ερμηνεία του στο «Αφήνοντας το Λας Βέγκας».

Με πάνω από 70 ταινίες στο ενεργητικό του, ο Cage έχει ξεχωρίσει τόσο για τους δραματικούς του ρόλους σε επιτυχίες όπως «Η πόλη των αγγέλων», «Το μαντολίνο του λοχαγού Κορέλι» και «Επαγγελματίες απατεώνες», όσο και σε ταινίες δράσης όπως τα ««Αδίστακτα πρόσωπα», «Απόδραση στον αέρα» και «Ο βράχος». Η πιο πρόσφατη ταινία του ήταν το θρίλερ «Looking Glass» του Tim Hunter με την Robin Tunney και τον Marc Blucas, ενώ, σύμφωνα με το IMDb, o Cage θα παίξει σε τουλάχιστον επτά ακόμα ταινίες.