Πώς σας φαίνεται η ιδέα ο Kanye West να είναι ο επόμενος πρόεδρος των ΗΠΑ;

kanye-west Francois Mori
ΤΕΤΑΡΤΗ, 25 ΑΠΡΙΛΙΟΥ 2018

Ο Αμερικανός ράπερ έχει ήδη ετοιμάσει τις αφίσες για την προεκλογική εκστρατεία του.

Ο Kanye West σκέφτεται να θέσει υποψηφιότητα για την προεδρία των ΗΠΑ το 2024, όπως αποκάλυψε ο ίδιος μέσω μιας ανάρτησης στο Twitter. Η σχετική ανάρτηση συνοδευόταν από μια ασπρόμαυρη φωτογραφία του ράπερ, το σλόγκαν «Keep America Great» και το hashtag #Kanye2024.

Η ανάρτηση κατέβηκε γρήγορα και ο West έγραψε σε μια νεότερη το εξής:«2024». Δεν είναι η πρώτη φορά που ο West εκφράζει τις προθέσεις του να ασχοληθεί με τα κοινά. Στα MTV Video Music Awards του 2015 είχε τιμηθεί για την προσφορά του στην μουσική και, αποδεχόμενος το σχετικό βραβείο, δήλωσε πως σχεδίαζε να κατέβει για πρόεδρος το 2020.

Μετά τις εκλογές του 2016, ο West συνάντησε τον νεοεκλεγέντα τότε πρόεδρο, Donald Trump, τον οποίο είχε στηρίξει θερμά στην προεκλογική του εκστρατεία. Περίπου ένα χρόνο αργότερα, όμως, ο ράπερ φαίνεται πως άλλαξε γνώμη και κατέβασε μια σειρά αναρτήσεων υπέρ του Trump.

Χθες, πάλι, ο West με ένα tweet έμμεσης στήριξης του Donald Trump, ίσως δηλώνει πως η υποψηψιότητα θα μετατεθεί για αργότερα, ώστε οι δυο τους να μην έρθουν  αντιμέτωποι στις κάλπες.